Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:01 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deranj mare în PNL Constanţa. Un memoriu va pleca către Bucureşti înainte de BPN-ul de joi

ro

24 Jan, 2017 00:00 4310 Marime text
Mai mulţi liberali contestă letargia, lipsa de orizont şi reacţie a conducerii PNL Constanţa cu privire la toate subiectele de pe plan local ulterioare alegerilor din 11 decembrie 2016, dar şi blocajul din interiorul organizaţiei. Unii liberali susţin că nu mai sunt bine primiţi nici în sediul partidului, cu excepţia celor din apropierea liderilor filialei.
 
Consilierul judeţean Remus Cristy Băisan s-a alăturat şi el celor care susţin că liberalii constănţeni au eşuat lamentabil în procesul electoral de curând încheiat. Băisan reclamă şi „lipsa de opoziţie la PSD, lipsa de interes faţă de viitorul comunităţii“. Alesul judeţean nu se sfieşte să vorbească despre un PNL transformat „într-o oligarhie, într-o cumetrie, în care «politică» se face doar în funcţie de interesele personale şi doar când acestea o impun. Într-o oligarhie subjugată într-o asemenea măsură de interesele personale, încât nu criticăm nici măcar incapacitatea organismelor locale şi judeţene de a ne scoate de sub zăpezi. Identitatea liberală declarată este doar una de «vitrină», folosită pentru ascunderea de interese obscure a celor trei-patru membri care au uzurpat conducerea“.

Un memoriu va fi înaintat către conducerea centrală a PNL

Câteva zeci de liberali constănţeni au semnat deja un memoriu care urmează să ajungă la conducerea centrală a partidului, înainte de ziua de joi, când este programată o şedinţă a Biroului Politic Naţional. Aceştia reclamă, printre altele, de la selecţia candidaţilor PNL, alegerile parlamentare, la lipsa de transparenţă în gestionarea banilor partidului în campaniile electorale, ignorarea voinţei membrilor de partid în procesul decizional, manipularea etc.
 
Liberalii semnatari îşi doresc organizarea de alegeri interne de sus în jos, pentru că doar în acest fel „filialele cu probleme vor fi curăţate prin dizolvarea birourilor sau demiterea conducerilor filialelor. Se impun schimbări. Se impun demisii“, susţin aceştia.
 
Identitatea liberală autentică trebuie să se facă din nou auzită în Filiala Constanţa, însă primarii, cei care ar trebui să ia problema „în mână“ pentru a o rezolva, sunt şi ei împărţiţi în trei tabere: o parte - loiali actualei conduceri, o altă parte - nemulţumiţi, iar o a treia categorie sunt primarii cu state vechi care n-au nevoie de o susţinere a partidului şi, cel mai probabil, le este indiferent cine va conduce organizaţia pe viitor.

Încă de la sfârşitul anului trecut, vechii liberali aleşi în cadrul organismelor statutare ale partidului au demisionat rând pe rând din conducerea filialei sau chiar din partid. PNL Constanţa a rămas în ultimii ani fără opt dintre cei nouă vicepreşedinţi legitim aleşi la ultima conferinţă judeţeană: Mihai Lupu, Victor Manea, Gheorghe Albu, Ovidiu Cupşa, Sorin Ciutureanu, Gabriel Monea, Constantin Matei sau Ionel Chiriță. Alţi membri cu vechime sau fondatori - printre care Dan Antonoaea - Zepa, Dumitru Bedivan, Aurel Gropoşilă sau Dan Pisică - au demisionat din funcţii.

Dragomir nu le dă şanse de izbândă „celor lipsiţi de viziune politică“


Întrebat despre mişcările din filială care-l contestă direct, preşedintele Gheorghe Dragomir nu vrea să le dea importanţă. „Uşa partidului este deschisă şi pentru membri, şi pentru nemembri, acest gen de acţiuni nu le va aduce niciun vot. PNL Constanţa va fi bine, voi participa la discuţiile de la nivel central cu preşedinţii de organizaţie şi vom vedea care este cea mai bună soluţie pentru organizaţie. Veţi vedea că oamenii lipsiţi de viziune politică nu vor avea nicio izbândă“, a comentat Dragomir.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii