Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi la sediul Centrului Cultural „IslamulAzi" Nerdin Bari („IslamulAzi") - „Percheziţiile s-au făcut că avem prea mulţi prieteni"

ro

21 Apr, 2011 02:08 6287 Marime text
cap_9.jpgIeri dimineaţă, procurorii DIICOT au descins în mai multe case ale membrilor fundaţiei „IslamulAzi" din Constanţa, dar şi la sediul fundaţiei, de unde ar fi ridicat mai multe documente. Potrivit celor declarate de Nerdin Bari, preşedintelui Centrului Cultural Islamic „IslamulAzi" Constanţa, percheziţiile ar fi avut loc ieri dimineaţă, în jurul orei 7.00, ceea ce înseamnă că acestea reprezintă etapa a doua a descinderilor anunţate marţi.

perchezitii_islamul_azi_1.jpgProcurorii DIICOT au percheziţionat marţi şi domiciliile conducătorilor Ligii Islamice şi Culturale din România şi ai Fundaţiei Culturale IslamulAzi din Bucureşti şi Cluj-Napoca, precum şi ale altor persoane implicate în aceste organizaţii, în cadrul unei anchete de antiterorism. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a ridicat cărţi, laptopuri şi computere, spun surse din interiorul organizaţiilor. DIICOT nu a făcut niciun comentariu privind aceste percheziţii şi nici nu a dat detalii.

perchezitii_1.jpgDacă anumite surse aflate în incinta sediului fundaţiei ieri, la orele prânzului, ne-au spus că liderii se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru audieri în urma percheziţiilor efectuate de dimineaţă, contactat telefonic, Nerdin Bari, preşedintele Centrului Cultural Islamic „IslamulAzi" Constanţa ne-a spus că nimeni nu a fost audiat, doar s-au ridicat anumite documente. Potrivit acestuia, percheziţiile au vizat mai multe adrese printre care şi cea de la sediul centrului, dar şi alte case, proprietate personală a unor membri ai fundaţiei. „Percheziţiile au vizat şi partea financiară şi partea religioasă. Au ridicat anumite documente, aşteptăm şi noi să vedem ce ne vor spune, nu ştim motivele, probabil percheziţiile s-au făcut pentru că avem prea mulţi prieteni", a spus Bari. Acesta a mai adăugat faptul că percheziţiile au fost efectuate de DIICOT.

Muftiul Iusuf Muurat: „Nu este un demers îndreptat împotriva islamului din România"

Contactat telefonic, liderul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, a declarat că nu ştie nimic mai mult decât ce s-a prezentat în presă în ceea ce priveşte percheziţiile efectuate şi că nu are ce comentarii de făcut până când cei de la DIICOT nu îşi vor prezenta poziţia în ceea ce priveşte motivele care au stat la baza descinderilor. „Nu se ştie dacă percheziţiile au fost legate strict de partea religioasă. Nu este un demers îndreptat împotriva islamului din România", a mai spus muftiul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • juatice 21 Apr, 2011 20:22 muftiu a facut plingere ca nu i au dat parte-citi arabi i au dat bani? omul e cu sri ...se stie....se mai arunca o perdea de fum sa si ia salarii