Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dihonia PSD

ro

31 Jan, 2004 00:00 1274 Marime text

Cei aproximativ 200 de membri demisionari ai filialei constantene a partidului de guvernamant sunt criticati de presedintele interimar al organizatiei judetene a PSD, Radu Mazare * Aflat in Brazilia, acesta considera deciziile demisionarilor ca fiind "o furtuna intr-un pahar cu apa" si "o incercare nereusita de puci" * Mazare afirma ca a fost invitat anul trecut, impreuna cu grupul sau, de conducerea centrala a PSD, sa preia conducerea filialei Constanta pentru ca au avut rezultate foarte bune la Primarie * Situatia tensionata de la nivelul filialei PSD Constanta va fi analizata si dezamorsata, la inceputul saptamanii viitoare, de o delegatie de la centru a partidului de guvernamant, formata din Octav Cozmanca, Miron Mitrea, Dorina Mihailescu si Bogdan Niculescu-Duvaz

Aproape 200 de membri constanteni ai partidului de guvernamant, dintre care reprezentanti ai Delegatiei Permanente a organizatiei municipale, ai Biroului Executiv Municipal si presedinti ai sectiilor de votare, si-au prezentat, in ultimele zile, demisiile, acestea urmand sa devina efective daca nu se va respecta statutul partidului. Horia Bud, unul dintre membrii conducerii Organizatiei municipale a PSD Constanta, a declarat, in urma cu doua zile, ca decizia a fost luata dupa ce conducerea partidului a anuntat ca o delegatie formata din Octav Cozmanca, Miron Mitrea, Dorina Mihailescu si Bogdan Niculescu-Duvaz va sosi saptamana viitoare la Constanta pentru a dezamorsa tensiunile aparute in cadrul organizatiei. Cei care si-au scris deja demisiile sustin ca nu este vorba despre tensiuni, ci de faptul ca la inceputul saptamanii conducerea Organizatiei municipale a PSD Constanta a respins, in unanimitate, numirea in Biroul Executiv Municipal a sase persoane din "gruparea Mazare". In opinia lor, sedinta a fost perfect statutara si conducerea PSD nu are ce dezamorsa. Horia Bud sustine ca membrii PSD au inceput sa vina la sediul organizatiei municipale si sa-si prezinte demisiile "conditionate de respectarea statutului si a hotararii Consiliului Municipal din 26 ianuarie". "Demisiile devin efective in momentul in care statutul nu se mai respecta, iar hotararile adoptate luni nu vor fi respectate", a precizat Bud. La randul lui, vicepresedintele Organizatiei municipale a PSD, Dumitru Pismiha, a declarat ca "Octav Cozmanca nu poate sa impuna nerespectarea statutului si sa nu ia in serios o hotarare votata in unanimitate, luata de un for de conducere al partidului". El crede ca totul pleaca de la "gruparea Mazare", care actioneaza de pe pozitii de forta. "Nu suntem un SRL in care se numesc organele de conducere", a declarat Pismiha, care a adaugat ca nici macar nu au fost deranjati ca persoanele impuse de primar sunt functionari publici, directori in cadrul Corpului de Control al Primariei sau la Directia de taxe si impozite. "Modul in care echipa Mazare actioneaza este incalificabil pentru ca acesta a ajuns sa-i ameninte chiar si pe simplii membri de partid care nu au nimic de castigat", a mai spus Dumitru Pismiha, adaugand ca de pe urma partidului castiga doar Mazare si consilierii. "Noi suntem aia mici care am umblat pe strazi, am lipit afise, am stat de vorba cu oamenii, noi suntem armata care am fost in partid si cand i-a fost rau, si cand i-a fost bine, si suntem multi", a precizat Dumitru Pismiha. Demisiile prezentate de cei aproximativ 200 de membri ai PSD Constanta au fost depuse in lipsa presedintelui interimar al Organizatiei judetene a partidului de guvernamant, Radu Mazare, care se afla de mai bine de o saptamana intr-o vizita oficiala in Brazilia.

"Contestatarii de la PSD sunt niste galagiosi necunoscuti"

In replica la cele intamplate in cadrul organizatiei, liderul PSD, Radu Mazare, a declarat, joi seara, ca revolta celor 200 este doar "o furtuna intr-un pahar cu apa", "o incercare nereusita de puci, a unui mic grup de galagiosi" care n-au facut nimic pentru oras, judet si partid. "Este vorba despre o mica parte a membrilor de partid, mai exact cei care au beneficiat de avantaje si au avut privilegii, dar care sunt disperati ca nu vor primi locuri pe listele de consilieri si pe cele pentru Parlament", a spus primarul municipiului Constanta. El a precizat ca a fost invitat anul trecut, impreuna cu grupul sau, de conducerea centrala a PSD, sa preia conducerea filialei Constanta pentru ca au avut rezultate foarte bune la Primarie. "Oamenii apreciaza ceea ce am facut si dorim sa facem in judet si in alte segmente ale societatii, precum si ceea ce am realizat la Primarie", a afirmat Mazare.Radu Mazare a mai spus ca membrii PSD care contesta conducerea filialei judetene sunt "niste necunoscuti", care nu au realizari. Reamintim ca, la inceputul acestei saptamani, conducerea Organizatiei municipale a PSD Constanta a respins, in cadrul unei sedinte, numirea in Biroul Executiv Municipal a sase persoane, propuse de liderul organizatiei judetene, primarul Radu Mazare. Votul a fost motivat prin faptul ca, pentru a accede la aceasta pozitie, candidatii trebuie sa treaca printr-o perioada de acomodare si sa dovedeasca faptul ca sunt social-democrati, nu "impusi de gruparea Mazare, chiar daca au fost recomandati de unii lideri de la centru". Totodata, presedintele Organizatiei municipale a partidului de guvernamant, Gheorghe Dontu, care a prezidat sedinta de luni, a subliniat ca in ultima perioada partidul a trecut prin doua seisme, urmarindu-se de fapt destabilizarea organizatiei. Opiniile lui Dontu au fost sprijinite si de parlamentarii constanteni ai PSD, cu exceptia lui Tudor Balta. In schimb, deputatul Stefan Giuglea a cerut respectarea statutului PSD, apreciind ca gruparea Mazare transforma partidul "intr-o societate comerciala sau o anexa a Primariei".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii