Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discordia din PNTCD, neincheiata inca

ro

08 Apr, 2004 00:00 769 Marime text

Candidatura taranista pentru Primarie naste scandaluri

Desi Liviu Scarlat, presedintele taranistilor constanteni, nu este de acord ca vicepresedintele Maria Stefan sa fie candidatul PNTCD pentru Primaria Constanta, acesta s-a supus majoritatii * Totusi, pentru "declaratii facute impotriva partidului", in urma unui puci pus la cale de Botescu si Wagner, Scarlat si Chesoi ar putea fi propusi pentru suspendarea din conducerea organizatiei PNTCD Constanta

Am subliniat, in nenumarate randuri, ca inconsecventa in decizii este trasatura de baza a caracterului politicianului roman. Trasatura in cultivarea careia, ce-i drept, cei in cauza dovedesc o... consecventa iesita din comun. Pe primul loc in topul inconsecventilor se regasesc, desigur, liderii organizatiei judetene a taranistilor constanteni. De cand este Romania Mare, nu s-au nascut oameni care azi sa spuna un lucru si maine sa-l contrazica, asa cum este obiceiul taranistilor contemporani cu noi. La acesti politicieni, cum spuneam, ceea ce azi este negru, maine va fi, cu siguranta, alb. Ceea ce azi parea imposibil de realizat, maine va avea o solutie. Si invers. Ceea ce pentru unii este muzica de fanfara, pentru taranisti este muzica de camera. Iar ceea ce pare scripca pentru unii, pentru taranisti este, cu siguranta, contrabas. Un Corneliu Neagoe bun astazi este complet depreciat peste trei zile, si cineva ca Maria Stefan, buna de dus la esafod saptamana asta, este perfect valabila saptamana viitoare. Cat despre luptele purtate de taranisti cu reprezentantii partidului de guvernamant, de taranisti cu liberali si de taranisti cu taranisti, ele sunt la fel de inconsecvente in tactici, replici si maniere de abordare a realitatii, incat te apuci cu mana de cap. Acum, revenind la inconsecventii nostri, chiar ne gandeam ca, din moment ce s-a dat o data cu matura prin sistemul nervos central al PNTCD Constanta, parca ai senzatia ca politicienii in cauza s-au relaxat un pic, ca semn al convalescentei. Aiurea!

PNTCD Constanta merge pe mana cvasi-necunoscutei Maria Stefan

Ultima noutate "de pe frontul de vest" este ca taranistii au hotarat, in principiu, sa o desemneze pe Maria Stefan drept candidat la functia de primar al municipiului Constanta. Desi pare greu de crezut ca aceasta este parerea presedintelui Liviu Scarlat, acesta a spus ieri, in cadrul conferintei saptamanale de presa, ca "participarea Mariei Stefan in aceasta competitie va inviora esichierul candidatilor, si timpul ramas fiind suficient pentru a se face cunoscuta si a convinge electoratul". Aceasta candidatura pare acum o bucata buna de carne, de care cele doua tabere create la nivelul organizatiei judetene a Partidului National Taranesc Crestin si Democrat Constanta vor trage cu dintii, in incercarea de a o sfasia pana la ultima fibra. Aspiranti la o glorie efemera, unii lideri judeteni taranisti lucreaza parca inadins ca sa-si duca de rapa partidul. Sforile trase in ultimele zile au creat nemultumiri care vor duce PNTCD cat mai aproape de alte sciziuni. De dragul fotoliilor, unii fruntasi taranisti sunt gata sa moara cu partidul de gat. Surse neoficiale din cadrul partidului ne-au informat ca seara trecuta ar fi trebuit sa aiba loc o Delegatie Permanenta a taberei din PNTCD condusa de Botescu si Wagner, in care se intentiona propunerea de suspendare din partid a lui Scarlat si a vicepresedintelui Tudorel Chesoi pentru declaratii impotriva partidului. Dupa cum stau lucrurile astazi, fruntasii Botescu si Wagner calaresc situatia, dar situatia este grava, sondaje oficiale indicand doar 4 la suta credit electoral. Este de presupus ca, o data cu apropierea alegerilor, se vor indesi dezertarile. Cateva figuri centrale, dintre care "perlele" incontestabile Silviu Wagner si Ion Botescu, au reusit sa puna pe chituci o masinarie ce se prezenta, in urma cu catva timp, ca fiind de Formula Unu. Vorba cantecului: "Pe mine m-ati omoratu`/ Da` cu calul ce-ati avutu`, mai, mai?".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii