Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distractie de peste 6 miliarde lei

ro

15 May, 2003 00:00 809 Marime text

Fiecare baza de agrement nautic valoreaza intre 30 si 60 de mii de dolari

Primaria Municipiului Constanta, impreuna cu Ministerul Turismului au demarat inca de anul trecut programul "Bazele de agrement nautic". Valoarea totala a investitiei este de 6,5 miliarde lei, fonduri asigurate de Ministerul Turismului. S-au infiintat, astfel, opt baze nautice, amplasate atat pe malul marii, cat si pe malul lacului Siutghiol, in vederea diversificarii ofertei de tipuri de sporturi nautice si agrement. In statiunea Mamaia, s-au stabilit cinci puncte in care se vor desfasura activitati de agrement nautic. Astfel, agentii economici care au un astfel de obiect de activitate isi vor desfasura activitatea la Savoy, zona dintre International si Majestic, Flora, Castel si Perla.

Agrement pe mare si pe lac

Pentru derularea acestui gen de activitati s-a incheiat un protocol intre Directia Apelor "Dobrogea - Litoral", cea care se ocupa de avizarea firmelor care vor sa desfasoare activitati de agrement nautic pe litoral, cu Primaria Constanta. In baza acestuia, administratia publica locala si-a rezervat dreptul de a desfasura aceasta activitate in statiunea Mamaia impreuna cu cativa agenti economici. Pe baza punctelor stabilite pentru derularea activitatii de agrement nautic, Primaria Constanta a identificat deja zonele in care vor fi amplasate bazele.Astfel, la mare vor exista ambarcatiuni speciale in zonele Perla, Flora, Iaki - Riviera si Lido. De asemenea, pe malul lacului Siutghiol baze de agrement vor fi amplasate in dreptul locatiilor Neptun, Tic-Tac, Pinguin si Caraiman. Fiecare baza va fi dotata cu dispozitive de balizare constand in culoare de acces pentru ambarcatiuni si dispozitive de semnalizare pentru conditii climaterice diferite. Valoarea unei baze variaza intre 30.000 si 60.000 USD, in functie de ambarcatiunile si dotarile disponibile. Prin contracte de asociere intre Primaria Municipiului Constanta si diferiti asociati - persoane juridice, fiecare baza are o suprafata de 300 pana la 1.000 metri patrati. De asemenea, Primaria s-a dotat cu cateva ambarcatiuni speciale pentru agrement nautic care se ridica la standarde internationale.Astfel, Primaria Constanta si Ministerul Turismului au achizitionat 10 catamarane de capacitati diferite, trei salupe rapide, fiecare cu cate sase locuri, si patru ambarcatiuni "Trident 16", fiecare cu o capacitate de pana la opt locuri. Persoanele juridice asociate cu Primaria pun la dispozitie 10 scutere, sapte salupe rapide, 20 de surfere, 18 perechi de schiuri nautice, 10 banane, doua parasute nautice, 20 de barci de agrement cu vasle, 30 de hidrobiciclete si 15 caiace. De asemenea, acestia vor avea si monitori proprii care sa asigure instructajul doritorilor de practicare a acestor sporturi nautice. Operatiunile de salvare vor fi executate in colaborare cu serviciul specializat de salvamar al Primariei. Totodata, bazele de agrement vor oferi si facilitati de operare servicii de scufundare, fiind dotate cu costume si dispozitive de monitorizare scafandri.

Campionate pe apa

Cu siguranta, nu vor lipsi nici concursurile de specialitate, dat fiind faptul ca, in sezonul estival trecut, Primaria a organizat un campionat national de yachting si un altul de windsurfing. Pe viitor, Primaria Municipiului Constanta intentioneaza sa organizeze chiar un Campionat European de surfing, cu scopul de a integra statiunea Mamaia in programul competitional european de acest gen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii