Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două miliarde de lei vechi pentru împachetarea şi transportul cărţilor la biblioteci Şeful CJC îşi face „drumul campaniei" prin judeţ cu cărţi

ro

20 May, 2011 00:30 1385 Marime text

carti_nicusor_-_anticariat.jpgCu un an înaintea alegerilor locale, şeful administraţiei judeţene constănţene îşi pregăteşte încet, dar sigur influenţa în judeţ. Pe lângă proiectele pe care le-a pus deja în aplicare, acum, Nicuşor Constantinescu a iniţiat un proiect de hotărâre aflat astăzi pe masa consilierilor judeţeni prin care alocă suma de 200.000 de lei pentru campania „Donează o carte pentru elevii din mediul rural".

Aşa cum arată expunerea de motive a proiectului, prin acest demers iniţiat de autoritatea judeţeană se încearcă susţinerea bazei de carte din bibliotecile şcolilor din mediul rural. Campania urmează a avea loc între 1 mai şi 1 noiembrie, după un anumit program. Astfel, timp de două luni, între 1 mai şi 1 iulie, se vor colecta cărţile, iar între 1 septembrie şi până la 1 noiembrie cărţile vor fi distribuite în şcoli. Însă banii pe care îi dă Consiliul Judeţean nu sunt pentru achiziţionarea de cărţi, ci pentru amenajarea de spaţii de colectare a cărţilor, de recondiţionare şi împachetare a acestora, de organizare a activităţilor de donare, de transport la bibliotecile din judeţ şi alte cheltuieli neprevăzute.

În proiectul de hotărâre nu este prevăzut cum vor fi colectate aceste cărţi, cine le va dona, unde vor fi amenajate aceste centre de colectare, nimic din toate acestea. Rămâne de văzut care va fi succesul campaniei, cu atât mai mult cu cât demersul său este o copie a acţiunii întreprinse de prefectul Claudiu Palaz, în care au fost strânse timp de aproape un an cărţi pentru copiii din Basarabia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii