Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După nuntă, vizită de lucru pe şantier Mazăre şi-a început campania pe bulevardul Aurel Vlaicu (galerie foto)

ro

07 Jun, 2011 00:00 2279 Marime text
Mazare_lucrari_-_Radu_Mazare_2.jpgDupă un week-end tumultos, în care a trebuit să aibă prestanţa unui naş respectabil, ieri, primarul Radu Mazăre a făcut o vizită în teren, pe bulevardul Aurel Vlaicu, acolo unde de două luni traficul este înfiorator din cauza lucrărilor de scoatere a şinelor de tramvai.

Edilul constănţean a venit ieri cu toată echipa de la primărie să arate cum dă el trei milioane şi jumătate de euro pentru lucrările de modernizare a bulevardului Aurel Vlaicu până la intersecţia cu strada Celulozei, pentru a le crea locuitorilor zonei un confort sporit. Venit ca de fiecare dată în costumul său vernil, anti-DNA, şi la volanul maşinii sale militare, Mazăre, alături de viceprimarul Gabi Stan, l-a ascultat „de-o părere" pe proiectantul lucrării de modernizare a bulevardului când acesta detalia proiectul, după care, aşa cum îi stă obiceiul, a intervenit cu câteva propuneri, chiar dacă ulterior acestea s-au dovedit a nu fi idei chiar aşa de bune. Divergenţa de opinii a intervenit la momentul în care proiectantul lucrării a povestit de cele 400 de locuri de parcare pe care le va realiza de o parte şi de alta a bulevardului renovat. „Vreau să nu se mai lase atât de mult loc pe trotuar, pentru că nu mergem cu alaiul de nuntă pe aici. În ţările occidentale, trotuarul are un metru. Românul, cum vede un loc pe trotuar, cum şi-a pus maşina", a spus Mazăre. Proiectantul i-a replicat primarului că trebuie să respecte nişte aspecte ale proiectului şi că în respectiva zonă sunt multe case care au deschidere la bulevard.

Mazare_lucrari_-_Mazare.jpgLucrările la bulevard au fost împărţite în trei etape, fiecare având un termen anume de finalizare. Astfel, pe porţiuni, de la fostul pod de tramvai până la strada Caraiman, lucrările vor să fie gata până la mijlocul lunii iunie, de la Caraiman la strada Vârful cu Dor - până la 1 august şi porţiunea până la strada Celulozei - până la 30 octombrie. În ultimele două intersecţii se va amenaja şi câte un sens giratoriu care va descongestiona traficul greu din zonă. Lucrările au costat 3,5 milioane de euro şi fac parte din programul anual al primăriei de asfaltare a străzilor din municipiu. În urma investiţiei vor fi amenajate peste 400 de locuri de parcare, în spic, inclusiv în spaţiile existente dintre blocuri, şi se va extinde numărul de benzi de circulaţie cu două benzi suplimentare, respectiv de la două şi patru, la patru şi şase benzi de circulaţie. „Este o lucrare promisă demult oamenilor de aici. Este o lucrare dificilă. Bulevardul a fost făcut de comunişti fără fundaţie. Degeaba a fost reparat de-a lungul timpului, pentru că fundaţia nu a fost făcută pentru aşa ceva. Strada nu va mai avea probleme, pentru că este o lucrare făcută de la fundaţie, nu vor mai fi nici infiltraţii de apă. Facem sensuri giratorii, parcări. Dacă nu va fi un an ploios, termină până la finele anului", a spus Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geo 07 Jun, 2011 15:06 Lasa-ne tata ca ne-am saturat de tine ,dute unde vezi cu ochii ca te fak astia oricum.