Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Economia Mării Negre în context geopolitic european” Perspective promițătoare pentru dezvoltarea economică la Marea Neagră

ro

28 Jun, 2024 15:40 420 Marime text




Constanța a fost gazda unui eveniment de referință pentru viitorul economic al orașului, dezbaterea „Economia Mării Negre în context geopolitic european”, organizată de  președintele Comisiei de Transport PNL București, Adriana Georgescu, împreună cu Asociația Societatea Liberală și Fundația Hanns Seidel România.

Evenimentul a avut ca scop identificarea oportunităților de dezvoltare economică în regiunea Mării Negre, luând în considerare, atât perspectivele europene și internaționale, cât și asigurarea continuității proiectelor și cooperării la nivelul Parlamentului European.

Președintele Comisiei de Transport PNL București, Adriana Georgescu, a subliniat că obiectivul întâlnirilor este susținerea dezvoltării potențialului economic și strategic al orașului-port Constanța, precum și al întregului județ.

”Creșterea economică sustenabilă în această zonă va aduce beneficii, atât la nivel regional, cât și la cel național. Portul Constanța și Baza Militară NATO de la Mihail Kogălniceanu oferă o poziție geostrategică esențială pentru investiții strategice în securitatea Europei”, a declarat Adriana Georgescu.

Referindu-se la colaborarea cu Fundația Hanns Seidel România, Adriana Georgescu a apreciat implicarea constantă a acesteia în subiecte de interes major, precum egalitatea de gen, incluziunea persoanelor cu dizabilități, transformarea digitală, tranziția verde și protecția animalelor.

De altfel, ineditul conferinței a fost dat de prezența pe timpul dezbaterilor a cățelușei Nieve, care a fost adusă de participanți și găzduită cu bunăvoința hotelului Continental Forum din Constanța, un hotel pet friendly, care permite cazarea alături de animalele de companie.

La eveniment, primul dintr-o serie de evenimente ce vor fi organizate în parteneriat de Asociația Societatea Liberală și Fundația Hanns Seidel România, au participat Violeta Vijulie, președinte al Asociației Societatea Liberală, Daniel Buda, europarlamentar PNL,  Mircea Toader, membru în Consiliul de Supraveghere din Domeniul Naval,  Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Adriana Câmpeanu, președinte al Organizației Femeilor Liberale filiala județeană Constanța, Elena Luiza Oprea, președinte al Organizației Femeilor Antreprenor din confederația patronală UGIR Filiala Constanța, precum și  peste 50 de reprezentanți ai mediului de afaceri și instituțiilor publice din județul Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii