Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Basescu, cele mai multe voturi la Cobadin

ro

10 Jun, 2009 01:42 1877 Marime text
cap_3.jpgDintre toate localităţile din judeţul de la malul mării, fiica preşedintelui Traian Băsescu, candidat independent la alegerile europarlamentare, a obţinut cele mai multe voturi de la locuitorii din Cobadin, 14% din sufragii. Cele mai puţine voturi - 1% - au fost obţinute la Topalu, în timp ce constănţenii i-au acordat 8% din opţiunile lor. 

Candidat independent în alegerile desfăşurate duminica care tocmai a trecut, Elena Băsescu a reuşit să îşi convingă electoratul, preponderent format din tineri, că este nevoie de prezenţa sa în Parlamentul European.

De la Constanţa, fiica preşedintelui a reuşit să obţină câteva procente, mult mai puţine decât se aştepta, în ciuda faptului că a intrat în cursă ca şi independent. Principalul atu pe care Elena Băsescu l-a avut în această competiţie electorală în oraşul de la malul mării ar fi fost doar legat de faptul că a copilărit în Constanţa, oraş care l-a dat pe preşedintele ţării. Chiar şi cu acest amendament, EBA nu a reuşit să atragă foarte multe voturi de la constănţeni, din moment ce majoritatea localităţilor nu a depăşit în medie 5 - 6% pe judeţ.

elena_basescu_05.jpgDe la Topalu, pentru EBA, 1%

Cele mai mari scoruri la nivelul judeţului au fost înregistrate în localitatea Cobadin - 14%, urmată de Valu lui Traian - 11% şi de Agigea, Poarta Albă şi Tuzla - cu 10% din sufragiile electoratului. Interesant este faptul că în câteva dintre localităţile unde EBA a fost apreciată, primarii au altă coloratură politică decât partidul din care provine fiica preşedintelui, respectiv primari pesedişti - Cobadin şi Agigea. Practic, locuitorii nu au ţinut cont de coloratura politică a celui care îi conduce şi au votat în funcţie de preferinţele personale. Pe următoarele locuri, cu 9% din sufragii acordate Elenei Băsescu, s-au aflat Techirghiol şi Pecineaga, iar 8% din voturi i-au dat alegătorii din Constanţa, Eforie, Limanu, Năvodari, 23 August, Costineşti. Doar şapte procente din voturi au fost date pentru EBA de către localnicii din Cernavodă, Medgidia, Murfatlar şi Ovidiu. Cele mai puţine sufragii, doar 1%, au fost obţinute de la Topalu. Chiar dacă organizaţiile din judeţul de la malul mării nu au dat prea multe şanse candidatului independent Elena Băsescu, totuşi, procentele mărunte primite de la Constanţa au contribuit la obţinerea unui mandat european de cinci ani.

Practic, după cum arată datele exit poll-ului realizat duminică de Isomar, cei care au votat-o pe Elena Băsescu fac parte din categoria tinerilor: 44,4% - cu vârste între 18 şi 34 de ani, 45,8% - cu studii medii, în timp ce rezultatele cele mai mici le-a înregistrat în rândul persoanelor trecute de 65 de ani - 10,7% şi al celor cu studii superioare - 26,1%.

{mos_ri:EBA,Elena Basescu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • conform Olga TODIROAE (89 de ani si 5 luni) din Satul Timisesti, Judetul Neamt 09 Jun, 2009 23:18 "PETITIA MEA: DE PE PATUL MEU DE SUFERINTA IN BOLI, - EU NU AM AVUT CUM SA STIU SI - DIN CAUZA HOTILOR PSD EU NU AM FOST ANUNTATA DE ORGANIZATORII PLATITI DE LA PRIMARIA TIMISESTI CA CEREREA PENTRU URNA MOBILA TREBUIA DEPUSA CU O ZI INAINTE DE ALEGERI ..." "O NOUA DOVADA CONCRETA CA HOTII PSD MI-AU FURAT SI DREPTUL SA VOTEZ LA VARSTA MEA DE 89 ANI ESTE URMATOAREA CERERE SCRISA DEPUSA LA SECTIA DE VOTARE NR. 48 TIMISESTI IN DATA DE 07.06.2009 ..." "OLGA TODIROAE (89 de ani si 5 luni) CARTE de ALEGATOR NR. 396926, CERERI ELECTORALE in DATA de 07.06.2009, Solicit sa veniti cu urna mobila de votare la Euroalegeri 2009 pe baza dovezilor urmatoare: 1.) sunt netransportabila si nu pot merge, 2.) sunt nevazatoare si nu vad, 3.) Certificatul Nr. 33741 din 23.11.2006 de incadrare in grad grav de handicap vizual, 4.) Adeverintele medicale din 11.02.2008 si 14.05.2008. M-am hotarat mai tarziu sa votez pentru ca: a) sunt nemultumita de modul cum sunt rezolvate Cererile mele referitoare la: - ingrijirea mea medicala, - subventiile europene pentru agricultura, - sase terenuri agricole neprimite si multe alte drepturi neacordate, b) vreau ca eu cea mai in varsta din Satul Timisesti sa o votez pe Elena Basescu, c) am facut temperatura dupa amiaza si alte motive. Data: 07.06.2009 de Pogorarea Sfantului Duh Semnatura: Olga Todiroae" EXP.: Olga TODIROAE, STR. PRINCIPALA, NR. 48, SATUL si COMUNA TIMISESTI, JUDETUL NEAMT, COD POSTAL 617470.