Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Lasconi, liderul USR – „ Salut convocarea CSAT, dar de ce se mișcă președintele Iohannis așa greu?”

ro

12 Sep, 2024 20:39 187 Marime text
Elena Lasconi, Sursa foto: Facebook




 
Elena Lasconi, liderul USR și candidatul la președinția României din partea formațiunii politice, este nemulțumită de răspunsul întârziat al președintelui României, Klaus Iohannis, la problemele ivite pe fondul intrării dronelor rusești pe teritoriul țării.
 
„De aproape două săptămâni are nevoie Iohannis ca să reacționeze la dronele rusești care intră din ce în ce mai mult pe teritoriul țării noastre. A convocat ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe 19 septembrie, după ce pe 5 septembrie dronele rusești au intrat, din nou, în România. Salut convocarea acestei ședințe, dar mă întreb de ce se mișcă președintele Iohannis așa greu”, a precizat Elena Lasconi pe pagina sa de Facebook.
 
Liderul USR menționează, în context, că și după invazia Rusiei în Ucraina, reacția președinției a fost la fel de greoaie.
 
„După invazia Rusiei din Ucraina, a convocat CSAT-ul pe 1 martie. Invazia a început pe 24 februarie. Deci, când țara vecină e atacată, ai război la graniță, Iohannis stă o săptămână să convoace CSAT.
Iohannis e mai mult în vacanță decât la conducerea țării!
 
Poate mai țineți minte că și în cazul sistemului de rachete Patriot a făcut la fel. Volodimir Zelenski a cerut la mijlocul lunii aprilie suport în acest sens, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, zicea pe 14 mai că „nu a zis nimeni că trebuie să-l dăm”, iar Iohannis a convocat ședința CSAT abia pe 20 iunie.
Pe situația din Afganistan, retragerea trupelor și evacuarea cetățenilor români, a anunțat convocarea unui CSAT pe 17 august pentru data de 25 august, adică la opt zile distanță.
 
Cred că avem nevoie de un președinte care să înțeleagă rapid ce are de făcut și să se implice atunci când trebuie, nu când are liber în program între vacanțe.”, a specificat Elena Lasconi.
 
Citește și
Președintele Klaus Iohannis convoacă ședința CSATDiscuții despre conflictul din Ucraina, relațiile cu Republica Moldova și planurile de securitate ale României
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii