Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:12 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliminarea taxei discriminatorii pentru dobrogeni intră la vot în Camera Deputaților

ro

18 Nov, 2021 00:00 3795 Marime text
  • Proiectul de lege pentru anularea taxei de pod ajunge în dezbaterea Camerei Deputaților
  • Demersul pentru desființarea taxei a început încă din 2018
  •  În Comisia pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților s-a dat aviz pozitiv, astfel încât proiectul de lege a îndeplinit toate condițiile necesare pentru a fi dezbătut și votat în plen
  • Dacă va trece de plenul Camerei, Legea va fi merge la Președintele României pentru promulgare


Proiectul de lege pentru anularea taxei de pod ajunge în dezbaterea Camerei Deputaților.

Demersul pentru această lege a început în anul 2018.

Unul dintre inițiatori, deputatul PNL Bogdan Huțucă spune că proiectul au ca obiectiv corectarea unei anomalii legislative, prin care conducătorii auto erau taxați de două ori: o dată, prin rovinetă și, a doua oară, pentru pod.

În Comisia pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților s-a dat aviz pozitiv, astfel încât proiectul de lege a îndeplinit toate condițiile necesare pentru a fi dezbătut și votat în plen.

„Am toată încrederea că săptămâna viitoare va intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, iar din voturile în comisiile parlamentare, avem confirmarea că există consens pe acest proiect, ceea ce indică faptul că, de la 1 ianuarie 2022, românii nu vor mai plăti taxa pe podurile dunărene", spune Huțucă.

Și deputatul PSD, Lucian Lungoci, membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură, spune că proiectul legislativ vine în sprijinul tuturor celor care locuiesc în Dobrogea, dar și al transportatorilor, antreprenorilor și al turiștilor iar prin votul de săptămâna viitoare, va fi corectată o lege strâmbă dată în anul 2002.

„Am speranța că, până la finalul acestui an, dupa ce acest proiect va fi votat în plenul Camerei Deputaților, Legea va fi promulgată de Președintele României", mai spune Lungoci.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

De la 1 ianuarie 2022, românii care trec peste podurile Cernavodă - Feteşti şi Vadu Oii - Giurgeni nu vor mai plăti taxa discriminatorie


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii