Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Comuna Cumpăna are stemă

ro

20 Apr, 2011 02:24 5118 Marime text
cap_6.jpgÎn Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 272/19.IV.2011, a fost publicată hotărârea de Guvern privind aprobarea stemei comunei Cumpăna.

În anexa hotărârii este descrisă stema ce reprezintă oficial comuna condusă de primarul Mariana Gâju, ca de altfel şi semnificaţiile elementelor ce o compun. „Stema comunei Cumpăna se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în furcă de o bandă de argint. În partea superioară, în câmp roşu, se află o amforetă de argint.

În partea dreaptă, în câmp albastru, se află cinci spice de grâu de aur. În partea stângă, în câmp albastru, se află o fântână tip cumpănă de aur.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu turn crenelat", aflăm din Monitorul Oficial. În acelaşi document se mai precizează că amforeta face referire la descoperirile arheologice din zonă, spicele de grâu semnifică ocupaţia de bază a locuitorilor - agricultura, fântâna tip cumpănă dă denumirea localităţii, în timp ce coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii