Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 15 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

ro

19 Jun, 2019 00:00 4362 Marime text
În calitate de deputat PNL de Constanţa, Bogdan Huţucă a adresat la începutul acestui an un set de întrebări premierului Viorica Dăncilă, în speranţa că astfel Guvernul nu va mai tăia Constanţa de pe harta investiţiilor în sănătate şi va debloca într-un final construirea Spitalului Regional la Constanţa.
Preşedintele PNL i-a solicitat atunci premierului să precizeze când urmează a fi construit Spitalul Regional de Urgenţă Constanţa şi cu ce fonduri, ce loc ocupă această investiţie pe lista priorităţilor guvernamentale, ce secţii şi ce capacitate va avea etc. În total, au fost 35 de întrebări legate de subiect.
Între timp, a fost semnat un memorandum privind identificarea alternativelor necesare pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă Constanţa.
 
În răspunsul primit recent şi semnat de secretarul de stat Dan Dumitrescu, se precizează încă din capul locului că spitalul va avea caracter militar (Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa), estimându-se ca lucrările să înceapă la începutul anului viitor.
 
De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că investiţia NU se va realiza cu fonduri europene, ci va fi o „investiţie guvern la guvern între România şi Republica Turcă, investiţie ce se va derula de la bugetul de stat prin bugetul MAPN”.
 
Foarte important, deşi în răspunsul interpelării se menţionează că la începutul anului viitor, cel mai târziu, vor începe lucrările, ulterior se precizează că noul studiu de fezabilitate nu a fost elaborat, iar documentaţia necesară realizării investiţiei nu a fost finalizată. De asemenea, noul spital nu va avea secţii, ci organizarea serviciilor se va face pe centre: centru cap gât, centru toracic, centru abdominal, centru de articulaţie, centru de medicină internă, centru mamă şi copil, centru oncologic etc. Foarte important, în cadrul centrului de traumă vor fi înfiinţate şi 12 paturi pentru arşi. Răspunsul integral la interpelare poate fi consultat în secţiunea „Documente”.
 
„Tot în cadrul interpelării, am adresat o întrebare în legătură cu ce se va întâmpla cu actualul Spital Judeţean Constanţa ulterior construirii Spitalului Regional. Potrivit Ministerului Sănătăţii, conform expertizelor realizate, actuala clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă are un risc foarte ridicat seismic, iar în perioada următoare Primăria Constanţa a rămas să furnizeze măsurile pe care le va lua în ceea ce priveşte clădirea în care funcţionează spitalului judeţean.
 
Dincolo de necesitatea realizării acestei investiţii, rămân aceleaşi promisiuni pe care Guvernul PSD le tot rostogoleşte de ani buni, fără nicio măsură concretă. Singurul lucru concret în toată această poveste este că Guvernul Dăncilă refuză în continuare să acceseze fonduri europene pentru realizarea investiţiei, deşi instituţiile europene ne-au pus toate sumele necesare la dispoziţie”, susţine deputatul Bogdan Huţucă.
 
Citeşte şi:

 


Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)
 

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii