Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flash electoral

ro

07 Dec, 2004 00:00 742 Marime text

Campania electorala pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale este in plina desfasurare si noi va prezentam ultimele stiri despre candidatii ramasi in cursa pentru Presedintie:

Autonomia teritoriala, atentat la siguranta nationala

Candidatul Aliantei D.A. PNL-PD pentru Cotroceni, Traian Basescu, este de parere ca autonomia teritoriala pentru orice palma de pamant romanesc reprezinta atentat la siguranta nationala. El a declarat, in urma cu doua zile, ca Alianta exclude colaborarea cu PSD, insa este deschisa pentru o colaborare cu UDMR si PUR pentru sustinerea parlamentara, pentru un posibil guvern al Aliantei. Traian Basescu a adaugat ca PSD trebuie sa ajunga in opozitie pentru a da socoteala in legatura cu extinderea coruptiei din Romania. El a mai spus ca in 1989 actualii lideri ai PSD erau activisti din linia a doua a Partidului Comunist si ca, daca vechiul regim si-ar fi mentinut liderii, PSD ar fi fost tot la putere.

Aliatii acuza PSD de manipulare a opiniei publice

Alianta PNL-PD considera ca PSD manipuleaza opinia publica prin punerea in circulatie a unor fluturasi care contin calomnii la adresa lui Traian Basescu. Reprezentantii Aliantei "Dreptate si Adevar" PNL-PD arata ca a fost depistata tipografia care a publicat aceste materiale si au depus o plangere penala la Parchetul General si o alta la Biroul Electoral Municipal Bucuresti, in care cere autoritatilor competente sa ancheteze acest caz.

Basescu, in favoarea mentinerii listelor suplimentare

Candidatul la Presedintie al Aliantei PNL-PD, Traian Basescu, a sustinut, in urma cu doua zile, mentinerea votului pe listele suplimentare, argumentand ca desfiintarea acestora ar fi un abuz constitutional. "Exista unu sau doua milioane de oameni care sunt in miscare si ei au dreptul sa voteze", a explicat Basescu. Conducerea Asociatiei Pro Democratia a sustinut vineri ca legislatia electorala trebuie modificata in intervalul ramas pana la turul al doilea al alegerilor prezidentiale, astfel incat sa se descurajeze votul multiplu. La randul sau, secretarul general al Guvernului, Eugen Bejinariu a declarat ca Guvernul nu va lua in discutie o eventuala modificare a legislatiei electorale privind votul pe listele suplimentare si ca Alianta D.A. s-a opus unei asemenea modificari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii