Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Mitroi este dorit la conducerea PD-L Constanta

ro

09 Aug, 2008 00:00 986 Marime text

Liderii zonali s-au intalnit la Navodari pentru a discuta candidaturile la parlamentare. PD-L asteapta pozitia oficiala a Biroului Permanent National(BPN) referitoare la situatia de la Constanta

Vineri seara Biroul Permanent Judetean recunoscut de BPN al PD-L s-a reunit intr-o intalnire de lucru pentru a definitiva lista de candidati pentru colegiile uninominale. Daca pentru Senat s-au inscris pentru cele patru colegii, sapte candidati, pentru Camera Deputatilor numarul acestora este mult mai mare, la zece colegii fiind 23 de candidati. Numai pentru colegiile unu si trei sunt cate un singur candidat(Tudorel Calapod respectiv Ionel Manafu), in rest fiind mai ulti inscrisi. Cel mai ravnit este colegiul numarul 2, acolo unde sunt inscrisi cinci democrat-liberali(Georgiana Gheorghiu, Camelia Plesca, Mircea Talasman, Gheorghe Boruga si Senol Zevri). Pedelistii constanteni au termen limita pana pe 12 august pentru a depune lista de candidaturi la centru dar multi isi doresc ca aceasta sa fie depusa mai devreme pentru ca decizia capilor de la Bucuresti sa vina cat mai repede pentru a intra intr-o precampanie electorala care sa aduca victoria portocaliilor. Oricum, ca strategie de pre-campanie, "portocaliii" constanteni au stabilit sa nu faca publica lista cu candidati decat atunci cand aceasta va fi definitiva si va exista doar un singur candidat pe fiecare colegiu. Acest lucru se va intampla dupa ce Bucurestiul va aproba lista propusa de organizatia constanteana si vor fi facute sondajele de opinie care sa stabileasca ce candidat este mai potrivit pentru a intra in cursa parlamentarelor. Interesant este ca la BPJ-ul de la Navodari si-a facut aparitia si Stere Sponte, validat si in BPJ-ul Chirila si cunoscut ca militant pentru cealalta tabara din partid. Dar sedinta s-a desfasurat sub cele mai bune auspicii, de vreme ce surse din Comisia Nationala de etica si litigii au sustinut ca adunarea de la Casa de cultura din 2 august a fost invalidata, pedelistii asteptand si decizia oficiala de la Bucuresti. In acest context, probabil ca Sponte a "prins" inca o data momentul pentru a alege tabara agreata de centru.

Portocaliii il vor pe Florin Mitroi presedinte

Pedelistii nu au cazut de acord asupra numelui celui ce ar trebui sa-l inlocuiasca pe demisionarul Ion Popescu. Primvicepresedintele organizatiei judetene, Adrian Gheorghita, a declarat ca pana luni democrat-liberalii vor avea o propunere pentru sefia partidului. Deocamdata, ca presedinte este dorit primarul de la Valu lui Traian, Florin Mitroi. Voci ale pedelistilor perdanti la functiile de primari nu sunt insa de acord cu aceasta propunere. Printre ele se afla si Vasile Halici, refuzat de electorat in functia de primar la Corbu. Un alt posibil candidat ar fi si Tudorel Calapod, fostul edil al Navodariului. Numai ca Mitroi este cunoscut ca fiind un foarte bun organizator, partidul obtinand in localitatea sa unul dintre cele mai bune scoruri la nivel national iar filiala PD-L de aici fiind una dintre cele mai puternice. Mitroi este si o solutie care ar avantaja in acest moment PD-L, multi din reprezentantii de la centru sustinandu-i o eventuala candidatura. Numai ca acesta sustine ca nu-si doreste aceasta functie, alegand functia administrativa de primar si concentrandu-se asupra problemelor de aici.

"Mihai Petre este omul de paie al tuturor"

Iritat de cele spuse de consilierul judetean Mihai Petre cum ca ar fi "om de paie", primvicepresedintele PD-L Constanta, Adrian Gheorghita a replicat ca cel ce a facut aceste declaratii "este omul de paie al tuturor: al lui Constantinescu, si al lui Moisoiu, si al lui Dutu, si al tuturor". Acesta sustine ca nu este omul lui Ion Popescu, relatia dintre cei doi fiind doar una strict profesionala dat fiind ocupatia de avocat. De altfel Gheorghita nici macar nu a lucrat impreuna in calitate de avocat cu Popescu. Totodata, acesta s-a aratat iritat de ultimele declaratii ale lui Remus Macovei, fostul secretar general al organizatiei municipale si "angajat al lui Moisoiu".

Presedintele de la municipiu nu demisioneaza

Semnele sunt clare: democrat-liberalii s-au hotarat sa stranga randurile si sa-si desfasoare activitatea. Presedintele organizatiei municipale, Florian Constantin, nu mai demisioneaza si a trecut la lucru: au fost identificati inca 1 000 de membrii de partid in orasul Constanta si s-a stabilit ca legatura se va face cu acestia in mod direct, lasand telefoanele deoparte. Constantin doreste intalniri lunare cu presedintii Organizatiilor Sectiilor de Votare(OSV) care sa afle astfel starea partidului, sa fie cunoscuti membrii de partid si problemele acestora. In cadrul ultimei intalniri a Biroului Permanent Local(BPL), pedelistii de la municipiu au numit-o in functia de presedinte al Organizatiei de femei pe dr. Adriana Campenu. Referitor la intentia sa de a-si da demisia, presedintele de la municipiu a sustinut ca starea sa de spirit era influentata de personalitatea lui Ion Popescu a carui linie popular-europeana trebuie continuata.

Scris de: {autor}Alexandru STANCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii