Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forta PNL, reprezentata de organizatiile judetului Constanta

ro

14 Aug, 2003 00:00 723 Marime text

A afirmat, ieri, vicepresedintele formatiunii politice, Teodor Melescanu * Acesta a declarat ca a sosit in oras pentru a lua contact direct cu membrii si colegii de partid de la nivelul judetului

Sosit in urma cu trei zile la Constanta, vicepresedintele Partidului National Liberal, Teodor Melescanu, a participat ieri la o conferinta de presa, pentru a face cunoscut reprezentantilor presei motivul pentru care a sosit in oras. In prezenta presedintelui Organizatiei judetene a PNL, Puiu Hasotti, si a senatorului Mircea Iustian, Melescanu a declarat ca a venit la Constanta pentru a lua contact direct cu membrii si colegii de partid, precum si pentru a participa la manifestarile ocazionate de Festivalul "Callatis" si "Zilele orasului Cernavoda". In acest context, vicepresedintele PNL a mentionat ca a efectuat mai multe vizite la organizatiile partidului din judet. Dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii filialelor din localitatile Harsova, Limanu si Cernavoda, Melescanu a vizitat si municipiul Mangalia, unde, prezent la Targul estival de carte, si-a lansat oficial cartea "Renasterea diplomatiei romanesti: 1994-1996". "Concluzia care a rezultat din intalnirile pe care le-am avut pe parcursul a doua zile este aceea ca judetul Constanta este unul extrem de important pentru PNL, reprezentand, practic, forta partidului. Activitatea primarilor PNL din localitatile vizitate reprezinta piloni foarte seriosi prin care filiala se ancoreaza la problemele reale ale tarii", a afirmat Melescanu.

Pe liste separate la locale

Melescanu s-a referit, in special, si la posibila alianta dintre PNL si Partidul Democrat, declarand ca acest lucru va fi posibil doar la nivelul alegerilor generale, urmand ca la locale sa mearga pe liste separate. "Participarea in acest fel va permite o masurare foarte clara a felului in care cele doua partide sunt percepute de electorat si ne va da posibilitatea sa aflam in ce masura exista dorinta si posibilitate materiala de a colabora pe viitor", a mentionat vicepresedintele AP. Legat de acest subiect, Puiu Hasotti a completat declaratiile vicepresedintelui formatiunii, precizand ca, "la nivel local, filiala PNL nu respinge vreo colaborare pentru alegerile prezidentiale, dar pentru a discuta conditiile in care vom realiza o alianta va trebui sa stabilim mai intai programul si candidatii cu care mergem la urne". In plus, Hasotti a afirmat ca, pana in prezent, filiala locala a Partidului Democrat nu a avut nici o discutie "reala" cu PNL referitor la acest subiect.Un alt subiect dezbatut de Melescanu a fost al viitoarelor colaborari cu alte partide, in afara Partidului Democrat. "Tot ceea ce inseamna partid, cu exceptia PSD-ului si a Partidului Romania Mare, care este un partid antisistem, poate realiza aliante cu noi in vederea unei alternative la guvernare", a mentionat Melescanu. Printre partidele enumerate de vicepresedintele PNL au fost "crestin-democratii, popularii, UDMR-ul si PUR-ul, in cazul in care iese de la guvernare".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii