Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frunză verde de salcâm, salcie şi răchită Codrii Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri

ro

24 Mar, 2011 02:31 1781 Marime text
cap_6.jpgRegia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, se pregăteşte să achiziţioneze din nou material dendrologic pentru împăduririle din judeţ, de zici că ar urma să înalţe nişte codri falnici pe marginea şoselelor.

În acest sens, instituţia care nu demult se ocupa exclusiv de drumurile şi podurile judeţene, a demarat două proceduri de achiziţie. Dintr-o invitaţie de participare publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) aflăm că RAJDP, condusă de directorul Adrian Gâmbuţeanu, va cumpăra butaşi de răchită şi de salcie.

Suma pusă la bătaie pentru achiziţionarea acestui material dendrologic este de 170.000 de lei fără TVA, adică 1,7 miliarde de lei vechi, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 60%, iar calitatea şi termenul de livrare 40%. Potrivit anunţului din SEAP, deschiderea ofertelor este programată să aibă loc marţi, 29 martie, începând cu ora 11.00, la sediul RAJDP din strada Celulozei nr. 15A. Se cere ca ofertanţii să aibă ca experienţă similară minim un contract şi maxim două cu acest obiect de activitate şi o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de 3.400.000 de lei. Garanţia de participare la licitaţie este de 3.400 de lei.

Prin cea de-a doua procedură de achiziţie demarată, RAJDP intenţionează să cumpere puieţi de salcâm, valoarea estimată a contractului fiind de 519.600 lei fără TVA, adică de aproape 5,2 miliarde de lei vechi. Deschiderea ofertelor pentru această achiziţie este programată să aibă loc pe 30 martie, începând cu ora 11.00, la sediul RAJDP. Criteriul de atribuire este şi în acest caz oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul va conta 70%, iar termenul de livrare 30%.

Ca şi în cazul licitaţiei prezentate anterior, se cere ca ofertanţii să-şi dovedească experienţa similară cu minim un contract şi maxim două contracte având acelaşi obiect de activitate. Garanţia de participare la licitaţie este de 10.392 lei, iar cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de minim 1.039.200 lei/an. După cum se observă, cele două achiziţii ale RAJDP totalizează aproximativ opt miliarde de lei vechi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii