Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Funcţia de viceprimar la Tuzla, la mâna consilierilor după retragerea sprijinului politic Liberalul Sărăcilă a bătut palma cu UNPR (galerie foto)

ro

03 Oct, 2011 01:00 2981 Marime text
cap_9.jpgDupă ce în urmă cu câteva zile la bursa zvonurilor circula informaţia potrivit căreia liberalul Marian Sărăcilă de la Tuzla ar trece cu toată organizaţia la UNPR, ieri, informaţiile s-au şi adeverit. Într-un cadru restrâns, 20 de uselişti, între care şase consilieri PNL şi unul de la PSD, în frunte cu Sărăcilă, au bătut palma cu UNPR. Totodată, Marian Sărăcilă a fost desemnat liderul interimar al organizaţiei locale a partidului.

Informaţiile referitoare la trecerea sa în UNPR au apărut zilele trecute, imediat după ce prefectul Claudiu Palaz şi-a retras acţiunea intentată în instanţă cu privire la atacarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care Sărăcilă fusese desemnat viceprimar al comunei Tuzla. Se zvonea că acesta ar fi acţionat astfel după ce l-ar fi convins pe Sărăcilă să treacă la UNPR, mai ales că se ştia aversiunea acestuia faţă de USL-ul de la nivel local, dar şi faţă de primarul actual al comunei, Constantin Micu. Informaţia a fost însă infirmată de ambele părţi, Sărăcilă punând plecarea la UNPR pe seama lipsei cooperării în cadrul USL. La evenimentul prin care a fost marcată trecerea liberalilor la UNPR au participat George Lipoveanu - preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa, Giuliano Voicu - vicepresedinte Birou Permanent Judeţean, Valeriu Ene - vicepreşedinte Birou Permanent Judeţean, Cornel Radu, Constantin Sava, precum şi secretarul organizaţiei judeţene, Darius Dobrin. Contactat telefonic, Marian Sărăcilă a spus că alegerea sa a fost luată în condiţiile neînţelegerilor la nivel local în cadrul formaţiunii USL de la Tuzla, cooperare care de altfel nu a existat niciodată la nivel local. „Am discutat şi cu liderul PNL, Gheorghe Dragomir, şi i-am spus că nu am nimic cu PNL-ul şi cu conducerea partidului. Am plecat din cauza USL-ului", spune Sărăcilă. Saracila_1.jpg

Despre faptul că îşi va pierde calitatea de consilier local PNL şi totodată pe cea de viceprimar, Sărăcilă spune că acest lucru nu va fi posibil pentru că această decizie va trebui adoptată prin hotărâre de Consiliu Local şi acest lucru nu se va întâmpla. „În Consiliul Local avem majoritate şi nu vom vota niciodată o astfel de hotărâre", spune Sărăcilă. saracila.jpg

La rândul său, organizaţia PNL Constanţa, printr-un comunicat de presă, transmite că a luat act de decizia celor trei consilieri locali ai PNL Tuzla, Marian Sărăcilă, Barbu Ştefănel şi Liliana Sarofin, de a se înscrie în UNPR. „Conform art. 17(1) şi art. 18(2) din Statutul PNL, calitatea de membru al PNL se pierde «prin demisie, înscrierea în alt partid, aderarea la sau susţinerea politică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice(...)» şi «înscrierea în alt partid politic se asimilează demisiei, cu acelaşi efect». În acelaşi timp, conform reglementărilor legale în vigoare, pierderea calităţii de membru al Partidului Naţional Liberal duce automat la pierderea funcţiei de consilier local. Facem precizarea că în cadrul Organizaţiei PNL Tuzla se va înfiinţa, în cel mai scurt timp, un birou politic interimar care va organiza alegeri interne, va propune, conform legii, completarea listei de consilieri locali şi va propune pe altcineva în funcţia de viceprimar al localităţii Tuzla. Suntem de părere că trecerea celor trei consilieri locali liberali la formaţiunea condusă de Gabriel Oprea şi de Marian Sârbu face parte din singura campanie pe care o desfăşoară UNPR la nivel naţional, aceea de racolare a aleşilor locali de la alte partide", se precizează în comunicat.

Palaz: „Nu am nicio treabă în această situaţie"

Despre declaraţiile de zilele trecute ale liderului Dragomir privitoare la implicarea prefectului în trecerea lui Sărăcilă la UNPR, Palaz spune că dacă ar fi avut vreo implicare şi-ar fi retras acţiunea în instanţă după trecerea la acest partid, nu înainte. „Nu am nicio treabă în această situaţie. Sărăcilă răspunde de ceea ce face. Le recomand tuturor parlamentarilor să-şi vadă de treaba lor şi să pună în aplicare lucrurile pentru care au fost trimişi în Parlament, nu să facă politică în judeţul Constanţa. Din câte ştiu, Sărăcilă a plecat pentru că nu se regăseşte în această alianţă, USL. Nu este problema mea. Am renunţat la acţiune pentru că cel care deţine în prezent fotoliul de viceprimar la Tuzla nu face onoare funcţiei", spune prefectul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii