Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grevă tacită (video)

ro

29 Oct, 2010 03:58 1864 Marime text

PROTEST_LEGEA_EDUCATIEI_1_.jpgÎn ziua în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru legea Educaţiei, cadrele didactice din toată ţara au decis să meargă la şcoală, dar fără să predea sau să pună note. La nivelul judeţului Constanţa însă, dascălii şi-au făcut treaba în mod normal iar orele s-au desfăşurat conform programului. Joi a fost ziua decisivă pentru învăţământul românesc.

PROTEST_LEGEA_EDUCATIEI_2_.jpgGuvernul şi-a angajat răspunderea pe controversata Lege a Educaţiei. Ca dovadă a nemulţumirii faţă de gestul executivului, la nivelul federaţiilor sindicale s-a decis organizarea unor proteste în şcoli, sub formă de greve japoneze sau întreruperea activităţii. În judeţul Constanţa însă, chemările liderilor de sindicat nu au făcut valuri.

Profesorii au mers la şcoală şi şi-au desfășurat normal activitatea . Dar asta nu înseamnă că nemulţumiri nu există. Dascălii au trimis la ministerul educaţiei propriile amendamente şi speră ca ele să fie luate în seamă. Unul dintre cele mai controversate puncte ale legii educaţiei este trecerea clasei a noua la gimnaziu. Acest lucru va duce la o scădere considerabilă de norme didactice în rândul profesorilor de liceu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii