Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:40 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Haşotti şi Chiţac se luptă pentru primul loc la Senat! Cine pleacă acasă? La PNL Constanţa, numai şase-s norocoase!

ro

05 Sep, 2016 00:00 6547 Marime text
Încă din luna iulie, nouă liberali constănţeni şi-au exprimat dorinţa să candideze pentru Senat şi alţi 21, pentru Camera Deputaţilor. Între timp, au rămas doar 15, care au intrat în sondajul intern pentru desemnarea candidaţilor la parlamentare. Iniţial, pentru competiţia de la Senat şi-au depus candidaturile intern: Puiu Haşotti, Vergil Chiţac, Nicolae Ciucă, Nicolae Dudu, George Măndilă, Dumitru Moinescu, Fabian Iustin Roman, Gheorghe Zamani şi Ovidiu Cupşa.
 
Liberalii care şi-au depus CV-urile şi aspiră la desemnarea pe lista deputaţilor sunt: Mihai Tararache, Sorina Tuşa, Ioan Solomon, Ana Rodica Stăiculescu, George Niculescu, Radu Matei, Victor Manea, Cristian Zahariciuc, Mihai Lupu, Gheorghe Dragomir, Stere Hira, Nicolae Dudu, Marian Cruşoveanu, Eugen Bola, Robert Boroianu, Cătălin Anghel, Felicia Ovanesian şi Mihaela Andrei, George Măndilă şi Dan Zepa-Antonoaea. Acestora li s-a adăugat din „poignet“ şi Maria Gabriela Horga, devenită constănţeancă prin căsătorie. Ulterior, conducerea PNL a luat decizia, într-un cadru restrâns, să înjumătăţească lista celor care îşi doreau să între în competiţia de la parlamentare. Din 30 au rămas doar 15, pentru ca, în final, numai şase nume să fie norocoase, cele ale candidaţilor eligibili sau semi-eligibili.

Luptă cu armele pe masă la Senat!

Cu toate că fiecare loc eligibil pentru Parlament este deosebit de important, marea bătălie se duce la Senat, acolo unde Puiu Haşotti nu vrea să cedeze în ruptul capului primul loc, chiar dacă toate „instrucţiunile“ primite bat într-acolo. Un liberal ne-a relatat unul dintre episoadele în care senatorul, foarte deranjat că Vergil Chiţac bate din picior pentru prima poziţie la Senat, l-a abordat pe copreşedintele Vasile Blaga pentru a rezolva această situaţie. Răspunsul lui Blaga a căzut ca un trăsnet: „Puiule, las-o baltă!“ Gând rău lui Haşotti i-ar fi pus şi o parte a conducerii centrale a PNL, care i-ar fi recomandat preşedintelui Dragomir ca Haşotti să nu se mai regăsească pe liste. Puiu Haşotti, care se află în Parlamentul României de 20 de ani, opt ani ca deputat şi alţi 12 ca senator.
 
La rândul său, Haşotti ar fi avertizat în partid că, dacă nu va primi primul loc pe lista de la Senat, „va pleca acasă“! Liberalul este în acest moment şi preşedinte interimar la PNL Medgidia. Şi consilierul judeţean Robert Boroianu visează la Senat, în cazul în care conducerea centrală a PNL va decide eliminarea lui Puiu Haşotti de pe listele pentru parlamentare.

La Cameră, Horga primeşte loc eligibil, Manea pleacă acasă

La 30 de ani, tânăra din judeţul Dâmboviţa se poate lăuda cu un CV impresionant, din care nu lipsesc studiile înalte, dar şi poziţii în instituţii publice de interes naţional. Cu tată deputat, Vasile Horga, şi cu un soţ fiu de fost poliţist (în 2010 s-a căsătorit cu Alexandru Cârlig, fiul fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ion Cârlig), Horga este vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret din cadrul PNL. Din ianuarie 2010, Maria Gabriela Horga activează şi în cadrul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, la început în calitate de colaborator, iar mai apoi ca asistent universitar, respectiv lector universitar doctor în cadrul Departamentului Administrarea Afacerilor. Horga a fost unul dintre responsabilii campaniei electorale de la locale pentru filiala de la malul mării. Recent, Horga a devenit şi membru al organizaţiei PNL Constanţa.
 
La parlamentare, liberalii constănţeni speră la un procent de 25% - 30%, care le-ar aduce la redistribuire şi patru mandate de deputaţi. Unul dintre ele îi va reveni Mariei Horga, iar pentru celelalte trei se luptă preşedintele organizaţiei, Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu, Mihai Tararache, Robert Boroianu, Sorina Tuşa sau George Măndilă sau Mihaela Andrei. Primii patru au cele mai mari şanse, restul asigură fără voia lor regia artistică. Actualul deputat Victor Manea este primul care pleacă acasă; numele acestuia nu se mai regăseşte nici măcar pe lista simplificată a sondajului.
 
Mai mulţi liberali s-au declarat nemulţumiţi de faptul că sondajul urmează să fie discutat în cert restrâns şi, ulterior, după ce zarurile vor fi deja aruncate în şedinţa la partid. Alţi liberali vor să afle care au fost criteriile care au stat la baza eliminării lor de pe lista celor 30. Pentru că n-au primit nicio explicaţie, iar decizia a fost luată într-un cadru mult prea restrâns. Alţi liberali au precizat că sondajul comandat de PNL Constanţa urmează să fie discutat chiar astăzi, la Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii