Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iliescu „PSD are nevoie de o analiza pertinenta"

ro

03 Jan, 2009 13:01 1543 Marime text

ion-iliescu-18.jpgPreşedintele de onoare al Partidului Social Democrat(PSD), Ion Iliescu, consideră că este necesară, în cadrul partidului, o analiză pertinentă atât a problemelor, cât şi a strategiei acestei formaţiuni.

"Am intrat în anul 2009 cu speranţe pentru cei mai mulţi, pentru că aşa este bine şi, în ultimă instanţă, chiar uman, dar şi cu preocupări şi îngrijorări motivate, legate de prognoze nu prea încurajatoare, privind efectele crizei financiare şi economice mondiale asupra noastră, aflaţi la periferia sistemului mondial al economiei - mult 'mai globalizată', deci integrată şi supusă unui mecanism comun de reglare sau de dereglare", afirmă Iliescu.

Potrivit acestuia, probabil că anul 2009 nu va fi un an uşor pentru economia noastră şi pentru zona în care ne aflăm.

"La acestea se adaugă confuzia din viaţa politică şi îngrijorarea exprimată (...) în legătură cu soarta stângii româneşti şi a PSD. Cum va reuşi să-şi menţină identitatea, linia de conduită şi platforma sa politică, în contextul actual? Cum va reuşi să îmbine răspunderea pentru guvernarea ţării, în cadrul alianţei cu PD-L, nerenunţând la obiectivele sale strategice şi păstrând şi consolidând legăturile cu propriul electorat? De aceea, cred, că se impune o analiză pertinentă a problemelor privind strategia şi tactica partidului în acest an, în forurile sale statutare şi promovarea unei activităţi politice susţinute pentru clarificarea tuturor problemelor cu activul propriu de partid, cu militanţii de bază ai partidului", a argumentat fostul preşedinte într-un comentariu publicat pe blogul personal.

Potrivit acestuia, activitatea PSD ar trebui să vizeze patru mari domenii. Primul ar fi activitatea grupului de membri de partid - membri ai guvernului şi ai aparatului guvernamental - cu misiunea de a asigura succesul guvernării, în soluţionarea problemelor cu care se confruntă ţara şi principalele categorii de cetăţeni. Un al doilea domeniu se referă la activitatea grupului parlamentar din cele două camere, care trebuie să fie cât mai coerentă şi eficientă, semnal important pentru prezenţa PSD în viaţa politică a ţării. Cel de-al treilea domeniu, în viziunea preşedintelui de onoare al PSD, priveşte activitatea reprezentanţilor PSD din administraţia locală - judeţe şi localităţi, în legătură nemijlocită cu cetăţenii şi nevoile lor, iar cel de-al patrulea este cel privind activitatea propriu-zisă de partid.

Totodată, Ion Iliescu consideră că este necesară consolidarea şi activizarea tuturor organizaţiilor locale ale PSD, dezvoltarea spiritului militant al membrilor PSD şi prezenţa lor activă, în contact cu diferitele categorii de cetăţeni.

"Trebuie dezvoltat şi un climat propice pentru dezbaterea principalelor probleme - politice, economice, sociale, ideologice - cu membrii partidului, dezvoltarea unor forumuri active de dezbateri şi schimburi de idei - care să ajungă la formarea unui echilibru social, capabil să analizeze procesele din societate, şi să-şi argumenteze propriile poziţii", a explicat Iliescu.

Potrivit preşedintelui de onoare al PSD, organizaţiile de partid şi structurile sale statutare trebuie să fie şi principalul factor de supraveghere critică a modului în care îşi fac datoria membrii partidului în structurile administraţiei de stat centrale şi locale şi a comportamentului acestora.

"Ele trebuie să constituie veritabile verigi de legătură ale partidului cu cetăţenii, cu diferite categorii de oameni, care să preia şi să exprime opiniile acestora, să încerce să ajute la soluţionarea problemelor lor. A ignora munca vie de partid este cea mai mare greşeală şi lacună a unui partid politic aflat la guvernare, cu atât mai mult a unui partid de stânga, social-democrat", a conchis Ion Iliescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii