Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incercare de puci in Consiliul Local Navodari

ro

19 Dec, 2008 06:37 1229 Marime text
Liberalul Tucan încearcă să schimbe structura aleşilor locali năvodăreni. Se repetă circul din Consiliul Local Năvodari?

Aseară, aleşii locali năvodăreni s-au întrunit în cadrul unei şedinţe extraordinare convocate de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei. Deşi administraţia locală se pregătise pentru o şedinţă civilizată, în care aleşii locali urmau să fie chiar şi colindaţi de un cor de tineri, de la debut au sărit scântei iar accesul publicului larg, şi implicit al reprezentanţilor mass-media a fost interzis. Motivul l-a reprezentat încercarea liberalului Jean Paul Tucan de a adresa o înştiinţare Consiliului Local (CL). Conform acesteia, Tucan, preşedinte al organizaţiei locale a PNL Năvodari, aducea la cunoştinţă faptul că doi dintre consilierii locali, Cristian Popescu şi viceprimarul Florin Chelaru şi-au pierdut calitatea de membri PNL şi până la introducerea unui proiect de hotărâre privind constatarea mandatelor de consilieri locali aceştia nu ar mai avea drept de vot. Preşedintele liberalilor, conform unor surse din CL, ar fi fluturat nişte hârtii încercând să o convingă pe secretară să le înregistreze, documente care ar fi reprezentat excluderile celor doi din PNL atestate de Biroul Judeţean al partidului. Aceleaşi surse susţin că documentele impricinate nu au fost văzute, astfel încât nu se poate spune cu exactitate dacă reprezentau sau nu decizia forului judeţean superior de partid. Se pare că la refuzul reprezentantului legal al CL, Tucan s-ar fi dezlănţuit şi ar fi acuzat-o pe Maria Săndulescu de abuz în serviciu pentru că nu dorea să înregistreuze hârtiile, ameninţând-o în limbaj suburban că „te leg".

Proiectele lui Matei au trecut 

Surse democrat-liberale spun că hârtiile aduse de fostul candidat perdant al fotoliului de primar nu au fost înregistrate şi de aceea Tucan ar fi plecat în trombă din CL împreună cu echipa sa liberală (Marilena Dragnea şi Stelică Lascu), restul aleşilor locali continuîndu-şi activitatea. Aceştia au votat favorabil toate proiectele de hotărâre propuse de primarul Nicolae Matei. Problema excluderii celor doi aduce aminte de circul din CL Năvodari de anul trecut, atunci când la cei trei foşti liberali trecuţi la democrat-liberali li se cerea vacantarea mandatelor. Nebunia a dus la o adevărată blocadă a activităţii din consiliu, până la alegeri hotărârile adoptate de o parte a aleşilor locali fiind invalidate de alte hotărâri ale celorlaţi aleşi locali. Dintre consilieri se aud voci care susțin că Matei este supus unei presiuni din partea aleşilor liberali şi democrat-liberali care doresc debarcarea celor doi: Chelaru şi Popescu, funcţia de viceprimar fiind „cuiul lui Pepelea". Se pare că Matei este mulţumit de activitatea din ultima perioadă a celor doi liberali dar nu se ştie cât va rezista în faţa propunerii făcute de ceilalţi consilieri care spun că vor institui o adevărată blocadă proiectelor primarului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii