Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 31 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INSCOP Alegerile prezidenţiale din SUA. Ce spun românii despre Harris și Trump?

ro

30 Oct, 2024 13:43 565 Marime text
Conform Barometrului realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024, românii au păreri împărţite cu privire la care dintre cei doi candidaţii la preşedinţia SUA, Kamala Harris sau Donald Trump, ar fi un prieten mai bun al României.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research, membru corporate al ESOMAR, la comanda cotidianului Libertatea.
Datele au fost culese în perioada 11-18 octombrie 2024.

Metoda de cercetare: interviu prin intermediul chestionarului.

Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1106 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 2.95%, la un grad de încredere de 95%.


Întrebaţi care dintre cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA cred că ar fi un prieten mai bun al României, 43.4% dintre românii chestionați o indică pe Kamala Harris, iar 38.4% pe Donald Trump. 1.3% aleg varianta "amândoi la fel", iar 3.8% niciunul. 12% spun că nu ştiu, iar 1.1% nu răspund la această întrebare.

Cred că democrata Kamala Harris ar fi un prieten mai bun al României în special o spun preponderent votanţii PNL, ai PSD şi ai USR, persoanele cu educaţie superioară, locuitorii din Bucureşti şi din urbanul mare.
Sunt de părere că Donald Trump ar fi un prieten mai bun al României în special: votanţii lui AUR, cei cu vârsta sub 30 de ani, angajaţii la privat, utilizatorii TikTok şi Instagram.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii