Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intoarcerea la popor, solutia unei crize politice

ro

07 Jan, 2005 00:00 746 Marime text

Parlamentarii constanteni considera ca pericolul PSD poate fi inlaturat prin alegeri anticipate

Declaratiile lui Traian Basescu cu privire la posibilele alegeri anticipate au fost comentate de parlamentarii constanteni * Senatorul PNL Puiu Hasotti sustine ca "alegerile anticipate reprezinta un exercitiu necesar in situatia in care PSD ar bloca Alianta D.A. in Parlament" * Deputatul PRM Gelil Eserghep a salutat propunerea privind organizarea alegerilor anticipate * La randul sau, deputatul PD Laurentiu Mironescu a subliniat faptul ca varianta alegerilor anticipate nu trebuie privita ca "un cataclism"

La o luna dupa incheierea alegerilor si dupa ce a declarat initial ca sustine actuala coalitie, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat in calcul, intr-un interviu acordat unui cotidian central, ideea alegerilor anticipate imediate, insa ele ar trebui organizate intr-o situatie de criza, dar care nu trebuie provocata cat timp Guvernul poate sa-si atinga obiectivele. Declaratiile sefului statului cu privire la posibilele alegeri anticipate nu au ramas fara ecou, multi dintre parlamentarii locali declarandu-si opiniile cu privire la acest aspect.

Liberalii vor anticipate doar intr-o situatie de criza

"Alegerile anticipate reprezinta un exercitiu necesar in situatia in care PSD ar bloca Alianta D.A. in Parlament, in a-si pune in practica programul de guvernare", a declarat, ieri, senatorul PNL, Puiu Hasotti. Parlamentarul constantean considera ca "in cazul in care PSD se va opune realizarii obiectivelor Aliantei in Senat si Camera Deputatilor, atunci, cu siguranta, se va ajunge la o criza politica, care ar genera, in mod direct, alegeri anticipate". In opinia lui Hasotti, "trebuie tinut cont de faptul ca pentru a provoca anticipatele este nevoie de o majoritate parlamentara, care in prezent nu exista".

Alegerile anticipate, fenomen politic normal

Deputatul PRM Gelil Eserghep a salutat ieri propunerea privind organizarea alegerilor anticipate. Acesta a apreciat ca alegerile anticipate vor elimina partidele artificiale, de buzunar, si vor duce la impartirea justa a scenei politice, intre cei doi poli naturali: stanga si dreapta. El a mai spus ca "prin actul de curaj si de responsabilitate al alegerilor anticipate se va solutiona criza politica existenta si tara va incepe o noua viata". Totodata, deputatul PRM a subliniat faptul ca "alegerile anticipate reprezinta un fenomen politic normal pentru o societate care isi cauta drumul, dar ele nu trebuie sa fie provocate de interese politicianiste, de santaj".

Guvernarea pe muchie de cutit, mai periculoasa decat anticipatele

Deputatul democrat Laurentiu Mironescu a declarat ieri ca varianta alegerilor anticipate, desi nu este neaparat de dorit, in special din cauza costurilor pe care le implica, nu trebuie privita ca "un cataclism". Mironescu a subliniat faptul ca "in cazul in care guvernarea va fi imposibila sau permanent pe muchie de cutit, o asemenea situatie ne indeparteaza mai mult de obiectivele europene decat solutia alegerilor anticipate. Din acest motiv nu cred ca cineva trebuie sa fie surprins de declaratiile lui Traian Basescu".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii