Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Mincă, viceprimar al Mangaliei?

ro

08 Dec, 2008 02:42 1148 Marime text
Ion_Minca_01.jpgÎn lungul şir al şedinţelor extraordinare ale Consiliului Local Mangalia, niciunul dintre partidele reprezentate în cadrul acestuia nu a iniţiat vreo propunere de numire a unui viceprimar. Paradoxal, de mai bine de două luni, municipiul Mangalia „trăieşte" fără viceprimar, în urma demisiei lui Viorel Oleniuc, cel ce a deţinut funcţia circa patru luni.

Viorel Oleniuc a renunţat la funcţia de viceprimar, după ce, declara acesta, a fost umilit patru luni de actualul primar, unicele atribuţii ce i s-au dat de către acesta fiind „număratul pescăruşilor care treceau pe la fereastra biroului său şi datul cu mopul prin primărie". Renunţarea liderului grupului PNL la funcţia de viceprimar se pare că nu le-a deschis „apetitul" liberalilor locali pentru a prelua, din nou, frâiele acestui rang, deşi, iniţial, se vehicula ca sigur numele lui Sorin Andrei (vicepreşedinte al formaţiunii) la fotoliul de vice, el urmând să aibă şi susţinerea grupului PD-L.
Mai mult, nici portocaliii locali, ce trăiesc încă la maximum victoria candidatului lor la Camera Deputaţilor, Zanfir Iorguş, nu se înghesuie să fie alături de primarul Mihai Claudiu Tusac. Desigur, PSD-ului îi prieşte de minune situaţia, partidul având posibilitatea fie să numească propriul viceprimar (dar nu se ştie dacă acesta va reuşi să treacă de votul grupului de opoziţie, în acest moment destul de bine coagulat), fie să conducă oraşul fără niciun viceprimar. Astfel, apar întrebările: va avea Mangalia un viceprimar anul acesta? şi dacă da, din ce „tabără" va fi el?
Surse din interiorul tuturor formaţiunilor, cu excepţia PSD, susţin, se pare, că propunerea de viceprimar va fi pentru unul dintre reprezentanţii partidelor rămase undeva la mijloc în bătălia formaţiunilor locale din consiliu - PC. Partidul este reprezentat, în Consiliul Local Mangalia, de Ion Mincă, lider al PC Constanţa, şi Vasile Olan, unul dintre cei mai acerbi opozanţi ai actualului primar, Tusac. Acesta din urmă este şi un prosper om de afaceri şi nu se ştie dacă va avea timpul fizic necesar să se ocupe şi de treburile urbei din sudul litoralului.
Astfel că Ion Mincă, extrem de aprig luptător în orice bătălie politică şi, deci, un redutabil oponent al primarului (în cazul în care ar ajunge într-o situaţie similară cu aceea a lui Viorel Oleniuc), pare o variantă care ar mulţumi pe toată lumea şi nu ar zgândări orgoliul vreunuia dintre partidele cu o reprezentanţă mai mare în Consiliul Local Mangalia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii