Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iorgus a cerut ministrului de Interne ancheta la Primaria Mangalia

ro

27 Feb, 2009 02:32 1228 Marime text
Deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş, a avut, în cursul acestei săptămâni, o interpelare în cadrul Camerei Deputaţilor. Aceasta a fost adresată ministrului de Interne, Dan Nica, şi a avut drept obiect „situaţia critică din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia".

În cadrul interpelării, Zanfir Iorguş a semnalat ministrului Nica blocajul activităţii din cadrul primăriei, instituit de primarul Mihai Claudiu Tusac, declarând că acesta „a făcut abuz de funcţia publică pe care o deţine, atât pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cât şi pentru îndeplinirea acestora în mod defectuos, cu bună ştiinţă, cauzând prejudicii interesului public. Prin faptele sale, aşa cum mi-au fost semnalate de către  consilierii locali, acesta a urmărit, în mod consecvent, blocarea activităţii Consiliului Local Municipal (CLM) Mangalia, în scopul întrunirii artificiale a condiţiilor de dizolvare a legislativului local, dizolvarea CLM, deşi, potrivit prevederilor legale, nici el şi niciun alt subaltern al său nu deţineau competenţe în acest sens".
În interpelarea sa, deputatul constănţean arată că primarul a interzis, în repetate rânduri, accesul consilierilor în clădirea proprietatea publică a consiliului local şi a blocat  desfăşurarea  şedinţelor legal convocate. Totodată, se arată în interpelare, primarul aduce în continuare prejudicii interesului public prin refuzul repetat, nejustificat, de a semna şi elibera documente solicitate de cetăţeni (certificate de urbanism, autorizaţii de construire, autorizaţii de funcţionare, avize etc). „Precizez că Instituţia Prefectului a fost sesizată cu privire la situaţia de fapt din Primăria Municipiului Mangalia, dar, din păcate, reacţia prefectului a fost inexistentă. De aceea, domnule ministru, vă rog să dispuneţi efectuarea unui control de legalitate la Primaria Municipiului Mangalia, pentru reintrarea în normalitate şi deblocarea activităţii  din această instituţie publică", se arată în încheierea interpelării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii