Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iorgus propune proiecte europene primarilor

ro

22 Jan, 2009 02:25 1344 Marime text
Zanfir_Iorgus_39.jpgDeputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş, a demarat, din această săptămână, un amplu program de discuţii cu primarii din Tuzla, Costineşti, 23 August, Pecineaga, Limanu, dar şi din Albeşti, localitate aflată în imediata apropiere a Mangaliei.

În cadrul acestor întâlniri, la care vor participa, alături de Zanfir Iorguş, şi membrii cabinetului său parlamentar, dar şi specialişti în realizarea de proiecte cu finanţare europeană, împreună cu primarii localităţilor şi consilierii locali, vor fi discutate principalele probleme ale acestor comune, precum şi posibilitatea aplicării pentru fonduri structurale.
O primă întâlnire a avut loc în cursul zilei de marţi, 20 ianuarie, la Tuzla. Primarul şi consilierii locali de aici i-au prezentat deputatului Iorguş direcţiile de dezvoltare rurală pe care vor să se axeze. Astfel, au fost enumerate necesitatea reabilitării drumurilor, extinderea reţelei electrice, înfiinţarea unor noi grădiniţe şi creşe, reabilitarea totală a Căminului Cultural şi înfiinţarea unei pieţe agroalimentare. Totodată, aleşii locali au discutat pe tema reabilitării şi amenajării luciului de apă din comună, o baltă piscicolă de circa 40 de hectare, care ar putea fi introdusă în circuitul turistic.
„Echipa pe care mi-am format-o, alături de specialişti în accesarea de fonduri europene, va colabora cu toţi primarii Colegiului 5, dar şi cu cei din jurul acestuia. Vom avea, periodic, întâlniri cu autorităţile locale. Una dintre priorităţile mele în zonă este accesarea cât mai multor programe PHARE, de rezultatele cărora să beneficieze cetăţenii acestor localităţi", a declarat deputatul Zanfir Iorguş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii