Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juriştii aşteptaţi la concurs au fugit de SPIT

ro

04 Jun, 2011 00:00 1769 Marime text
rezultate_spit_sediul_SPIT.jpgLa concursul organizat de Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa la începutul acestei săptămâni pentru ocuparea posturilor vacante de consilier juridic nu s-a prezentat niciun candidat. Pentru celelalte posturi scoase la concurs au fost recrutaţi oameni din sursă externă, doi dintre cei care au promovat provenind dintre cei disponibilizaţi anul trecut prin aplicarea OUG 55/2010.

În urmă cu ceva vreme, lefurile bugetarilor erau râvnite de zeci de candidaţi, care se îngrămădeau pe un post în administraţia publică locală sau judeţeană. Acum, când salariile acestora aproape că nici nu depăşesc minimul pe economie, pentru anumite funcţii nu se mai înscrie nimeni la concurs.

Din cei 18 candidaţi înscrişi pentru posturile de inspector debutant, inspector asistent, inspector principal şi referent principal, doar opt au promovat concursul. Doi dintre aceştia au fost integraţi în sistem din rândul angajaţilor disponibilizaţi ca urmare a aplicării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice. Cele mai multe dosare de înscriere au fost depuse pentru posturile de inspector debutant şi inspector asistent, şase, respectiv opt candidaţi.

Se pare că cele două posturi de consilier juridic de care cei de la SPIT aveau nevoie au rămas vacante. Nimeni nu s-a arătat interesat să se angajeze pe un salariu nicidecum proporţional cu munca depusă. Angajatorii cereau un consilier juridic asistent cu minim un an vechime pentru Biroul de Achiziţii Publice şi un alt asistent pentru Biroul Juridic al instituţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii