Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kamala Harris vizitează România săptămâna viitoare

ro

05 Mar, 2022 09:04 2673 Marime text
Vicepreședintele SUA, foto: Facebook/ Kamala Harris

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Kamala Harris, va călători la Varșovia, Polonia și București, România în perioada 9-11 martie 2022, anunță Casa Albă.

Vizita sa va demonstra puterea și unitatea alianței NATO și sprijinul SUA pentru aliații de pe Flancul Estic al NATO în fața agresiunii ruse. Va sublinia, de asemenea, eforturile colective pentru sprijinirea poporului ucrainean.

„Pe parcursul întâlnirilor sale cu liderii polonezi și români, vicepreședinta va întări coordonarea  strânsă ca răspuns la invazia rusească neprovocată și nejustificată”, se arată în documentul Casei Albe

Totodată, vor discuta sprijinul acordat poporului ucrainean prin ajutoare economice, umanitare și de securitate, dar și determinarea SUA de a impune consecințe economice severe Rusiei și complicilor săi.

Întâlnirile vicepreședintei se vor concentra, astfel, inclusiv pe felul în care Statele Unite ale Americii pot sprijini vecinii Ucrainei în condițiile în care aceștia îi primesc și ajută pe refugiați. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii