Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Mangalia, se „incinge" campania electorala (galerie foto)

ro

09 Nov, 2009 02:52 1825 Marime text

afisaj_primarie.jpgIniţial, campania pentru prezidenţiale de la Mangalia a dat semne că va fi una atipică, fără evenimente sau manifestări deosebite. Însă, lucrurile par să se „dezmorţească": petreceri câmpeneşti sau la cantina socială, fluturaşi pro şi contra candidaţi, afişe şi materiale promoţionale, într-un cuvânt, campania abia se „încinge".

În primele zile de campanie, timid, au apărut la Mangalia afişele electorale. Primii pe panourile special amenajate de primărie - Traian Băsescu şi Crin Antonescu. Ulterior, li s-au alăturat Vadim Tudor, Mircea Geoană şi... cam atât. Şi nu doar pe panourile electorale, multe dintre ele vandalizate. Se lipesc afişe pe sediile societăţilor comerciale (mult mai puţine decât în campaniile anterioare), pe garaje, pe ferestrele localnicilor, pe holurile blocurilor.

Bannerele au dat motiv de dispută între partide. Democrat-liberalii mangalioţi acuză primăria că i-au amendat cu zeci de milioane de lei pentru că şi-au amplasat bannere în oraş: „Aceasta este justiţia lui Tusac: bannerele lui Geoană sunt legale, în timp ce acelea ale lui Băsescu sunt... „ilegale", spun, cu năduf, într-un comunicat de presă, pedeliştii, care au încasat, până acum, nu mai puţin de 8.000 de lei sancţiuni contravenţionale.

O nimica toată, am spune, dacă socotim amenzile acordate de edilii locali, anul trecut, la alegerile parlamentare, când PD-L Mangalia înregistra ceva mai mult de două miliarde de lei vechi, bani pe care însă primăria nu i-a văzut, întrucât a pierdut cam toate procesele contravenţionale pe care portocaliii le-au înaintat la judecătorie.

Peneliştii şi-au luat, între timp şi destul de anevoie, toate măsurile de precauţie, obţinând, de la toate „părţile" implicate, avizele necesare afişajului electoral. Aşa se face că bannerele lui Crin Antonescu au început să fie amplasate abia la finele săptămânii trecute.

antonescu.jpg„Boc a luat?", „Ba a dat!": fluturaşii revin în forţă

Firesc, la Mangalia, a demarat şi războiul „fluturaşilor". A început primăria. Într-o scrisorică purtând sigiliul instituţiei, li s-a comunicat cetăţenilor că „Guvernul Boc a micşorat plafonul acordat privind ajutorul de încălzire de la 615 lei la 425 de lei (...), respingând cererile dumneavoastră de a fi ajutaţi în plină criză", li se spune mangalioţilor din partea edilului Mihai Claudiu Tusac.

„Minciună", „strigă" un fluturaş al PD-L-ului. „Guvernul Boc a mărit plafonul pentru ajutoarele de încălzire de la 425 la 615 lei. Din păcate, primăria are 100 de miliarde de lei datorie la căldură şi a dat zeci de miliarde de lei firmei de asfaltare a primarului, fără aprobarea consiliului". O altă „serie" de fluturaşi, de data aceasta fără niciun fel de autor, spune: „Din cauză că Primăria Mangalia a întârziat cu mai bine de jumătate de an prelungirea contractelor de închiriere, câteva sute de familii care locuiesc la blocurile cu apartamente destinate tinerilor căsătoriţi, din cartierele Oituz şi M.I. Dobrogeanu, nu vor putea beneficia la timp de subvenţia la agentul termic".

Cu siguranţă, în vechea tradiţie a Mangaliei, bătălia „fluturaşilor" electorali este abia la început...

Geoană - petrecere de patru stele, PD-L - cu oamenii de la IAS Fruviileg

Au demarat şi petrecerile „de partid". Deocamdată, numai PSD - care a rezervat, probabil pentru membri ceva mai simandicoşi, sala Hotelului „President", cu ocazia vizitei lui Mircea Geoană în teritoriu. PD-L-ul, în schimb, s-a îndreptat direct către pătura oamenilor defavorizaţi, de la IAS Fruviileg, unde a oferit, ieri, o masă caldă pentru circa 500 de persoane.

În fine, la capitolul „materiale publicitare", deocamdată, în fruntea clasamentului conduce PD-L-ul. Circa 200 de portocalii au mărşăluit sâmbătă, pe parcursul întregii zile, în toate cartierele oraşului, împărţind pixuri, brichete, fluiere, geci şi sacoşe şi scandând sloganuri pro-Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 09 Nov, 2009 15:48 Mangalia este condusa numai de oameni cu interese personale...toti sunt corupti..de la primar pana la gunoier...rusine sa va fie ...omanei d evoaloare si capabil sunt lasati in umbra de imbecilitatea acestor oameni