Liberalii constanteni, rezervati in privinta posibilei aliante cu PSD
Liberalii constanteni, rezervati in privinta posibilei aliante cu PSDChiar dacă în urmă cu ceva vreme nega cu vehemenţă posibilitatea unei alianţe cu PSD-ul lui Mazăre, consilierul local liberal Ovidiu Cupşa şi-a schimbat părerea, în prag de negocieri. Spune că nu ştie ce vrea Mazăre, însă ştie că Antonescu a spus foarte clar că nu va merge împreună cu Băsescu. „Este normal ca PNL-ul să se poziţioneze într-o formă sau alta acum. Ideea este că noi nu vom lucra cu nimeni. Un viitor Guvern va fi format dintr-o alianţă, şi acum se discută despre asta. PNL vrea să fie un partid actor, nu spectator, şi este normal să se facă negocieri", spune Cupşa. Cei trei consilieri locali liberali nu au avut niciodată o viaţă prea bună cu Radu Mazăre, care nu s-a sfiit să le ia în derâdere orice intervenţie. Însă, umilinţa la care i-a supus PSD-istul nu pare fi îndeajuns pentru Victor Manea, Constantin Matei şi Ovidiu Cupşa. Ba chiar, cel din urmă spune că, dacă alianţa PSD+PNL se va naşte în următoarea perioadă, nu îşi va schimba atitudinea afişată în Consiliul Local. „Nu contează persoanele acum şi nu se pune problema de a colabora cu cineva. Noi avem propria noastră politică. Noi trei avem un mandat în Consiliul Local, pe care nu ni l-a dat Mazăre sau altcineva, ci constănţenii, şi cel puţin eu pot să garantez că, dacă voi fi de acord cu un proiect, dacă voi considera că este bun pentru constănţeni, îl voi susţine. În caz contrar, voi vota împotriva lui. Indiferent de alianţele de la Bucureşti, noi nu ne vom lăsa influenţaţi de o persoană anume", a mai spus Cupşa, care a asigurat că, o dată cu noua alianţă politică, nu va lua naştere, în Consiliul Local Municipal Constanţa, „maşina de vot" PSD - PNL.
În opinia liberalului Victor Manea, o asemenea alianţă nu este de neluat în calcul, însă „este greu de crezut că aşa se va întâmpla". „Din punctul meu de vedere este greu de crezut că o asemenea alianţă se va forma. Însă, ca orice altă alianţă, indiferent cu cine ar fi, este pusă sub semnul întrebării". Cât priveşte susţinerea lui Johannis, liberalul Manea s-a arătat încântat de această alternativă. „Noi dintotdeauna l-am susţinut. Este un om care ştie politică, a dovedit că poate să administreze un oraş mare şi important", a mai completat Manea.
Culeţu: „Avem condiţii apriorice"
Fostul prefect al judeţului, Dănuţ Culeţu, revenit cu acte în regulă în PNL, a aflat vestea cea mare dată de tandemul Mazăre - Constantinescu, însă preferă să fie rezervat. Cel puţin, la nivel declarativ şi oficial. El a evitat să-şi manifeste bucuria sau dezamăgirea privind o eventuală alianţă PSD - PNL acum, în prag de tur II al alegerilor prezidenţiale. Culeţu a ţinut să menţioneze că a ascultat foarte atent declaraţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şi, pentru cei care au fost „neatenţi", a subliniat că acesta a pus anumite condiţii ce ar trebui acceptate şi garantate aprioric, „înainte de a se face o alianţă şi a fi acordat sprijinul liberal unui candidat sau altul". „Aici nu intră doar acceptarea ca premier a lui Klaus Johannis. E vorba despre structura viitorului guvern, de politizarea acestuia, de agenda privind numirile şi alte aspecte. Crin Antonescu vrea un alt fel de politică, iar în viziunea sa despre guvern se cer schimbări mari", a specificat Dănuţ Culeţu. Şi totuşi, un răspuns clar despre o potenţială alianţă PSD - PNL a fost evitat. „Eu aştept să văd deciziile Delegaţiei Permanente de mâine (n.r. de astăzi), când se vor discuta condiţiile în care, eventual, se va acorda sprijin unui candidat sau altul", a conchis fostul reprezentant al Guvernului Tăriceanu în teritoriu.
Adrian Stan: „Klaus îi va lua faţa lui Crin"
Şi primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, pare a fi de acord cu ideea pe care social-democraţii de la malul mării au exprimat-o ieri, însă doar parţial. „Aş prefera un premier din partidul nostru, pentru că Johannis i-ar lua faţa liderului nostru. Din punctul meu de vedere ar fi o greşeală, drumul lui Crin Antonescu abia acum se deschide. De asta luptă partidele, să-şi pună oamenii", a mai completat Stan.
Chiar dacă pesediştii de la malul mării au susţinut că vor cu îndârjire o alinaţă cu PNL-ul, primarul din Techirghiol consideră că mai eficientă ar fi iniţial o întâlnire cu cei de la PD-L, pentru a vedea propunerea fiecărui partid în parte, după care să se facă o consultare la nivelul fiecărui Birou Judeţean în parte pentru a se vedea şi opţiunea acestora. „În spatele lui Crin sunt organizaţii locale, sunt convins că ne va întreba care este opţiunea noastră. Eu am să mă supun majorităţii, n-am o preferinţă mai puternică pentru PD-L decât pentru PSD", a conchis primarul.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- surmelis argentina pusa 25 Nov, 2009 18:17 ALIANTA PSD si PNL este formata SUBTERAN de cel putin 3-4 ani, dar acceptata greu de adevaratii PSD-isti, chiar si acum cand s-a dat totul pe fata.
- redivivus 24 Nov, 2009 05:50 Cu excepţia unor politicieni,politicianiştii români nu au caracter.Ei se comportă după cum le dicteaza interesele personale şi de grup,se schimbă dupa cum bate vântul politic la orice schimbare de regim.Sunt capabili de orice mârşăvie ca să câştige sau să-şi păstreze privilegiile.Incă de la apariţia lor in Romania,liberalii au fost considerati de stanga.(rosii).Ei se înrudesc cu socialiştii de pe când “generoşii”,.conducatorii socialişti de la 1899 Nadejde,Mortun,Diamandi etc au trecut in tabăra liberală.Ca în toate fostele ţări socialiste,Partidul National Liberal al lui Câmpeanu ,mai mult naţional decât liberal,n-a reusit să se impună în faţa neocomuniştilor lui Iliescu. Deşi se cunoaşte faptul că nu se poate conta pe liberali,şi că PNL este condus de politicieni ticăloşiţi dupa cum declară Băsescu,acesta consideră că alianţa cu PNL este o necesitate,nu numai pentru a guverna ci si pentru reconstrucţia dreptei politice.Care dreapta,care stanga? PD(PD-L) este partidul care s-a nascut din capul lui Iliescu-Zeus ca zeita Atena.Este un partid fără tradiţie dedreapta. .PNL a fost este si va fi un partid “balama” care se poate monta pe orice usă.Dar balamaua a ruginit si scârţâie.Trebuie înlocuita.Este evident că România are nevoie doar de două partide politice puternice.Alianţele vor nenoroci ţara în continuare.