Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii par a fi interesati de starea turismului

ro

26 Jul, 2003 00:00 843 Marime text

Turistii straini anuntati nu au mai venit

Presedintele Organizatiei municipale PNL, Aurel Butnaru, a declarat ca principalele cauze pentru care turistii nu mai vin pe litoral sunt scaderea nivelului de trai si inexistenta unui transport aerian adecvat

Starea turismului romanesc a reprezentat una dintre principalele teme de discutie ale conferintei de presa organizate ieri de filiala judeteana a Partidului National Liberal. Presedintele Organizatiei municipale PNL, Aurel Butnaru, a declarat ca nu impartaseste parerea ministrului Miron Mitrea, care sustine ca situatia turismului este dezastruoasa pe litoral, din cauza preturilor exagerate aplicate de hotelieri. In schimb, Butnaru a afirmat ca principala cauza pentru care circulatia turistica interna nu este la nivelul asteptat este scaderea nivelului de trai al romanilor. De asemenea, potrivit declaratiilor presedintelui Organizatiei municipale PNL, acest sezon estival duce lipsa de turisti straini, deoarece Romania nu dispune, in acest moment, de un transport aerian adecvat. In plus, Butnaru a recunoscut faptul ca, pe litoral, starea turismului "nu este tocmai la standardele asteptate, deoarece lipsesc cei 40.000 de turisti straini pe care ii anuntase Dan Matei Agathon". Aurel Butnaru a facut un apel catre Guvern, cerand acordarea de facilitati pentru imbunatatirea transportului aerian si pentru a investi mai mult in domeniul invatamantului.

Locuitorii din Rasova au ramas fara apa

Senatorul liberal Mircea Iustian a declarat ca o comisie formata din mai multi membri constanteni ai PNL a efectuat, zilele trecute, vizite in localitatile Rasova si Seimeni. Iustian a mentionat ca a fost surprins de faptul ca locuitorii localitatii Rasova nu mai beneficiaza de cateva zile de apa potabila, din cauza datoriilor acumulate la SC "Electrica" SA. "In acest moment, singura sursa de apa potabila a populatiei din Rasova este apa Dunarii, care este puternic infestata, iar acest lucru reprezinta un posibil focar de infectie pentru locuitori. Fac un apel catre prefectul judetului, Gheorghe Martin, pentru a gasi o modalitate ca populatia localitatii sa fie din nou alimentata cu apa potabila", a afirmat Iustian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii