Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Listele cu alegatori trebuie definitivate pana la 25 octombrie

ro

09 Oct, 2004 00:00 869 Marime text

A fost stabilit programul calendaristic pentru intreaga perioada electorala

Alegerile parlamentare si prezidentiale vor avea loc in ziua de 28 noiembrie, persoanele cu drept de vot urmand a se prezenta la urne intre orele 7.00-21.00 * La nivelul judetului Constanta se va institui Grupul Tehnic de Lucru ce va fi condus de secretarul general al Prefecturii Constanta, Claudiu Palaz * Nici la alegeri nu se va utiliza cartea de alegator, dreptul de vot urmand sa se exercite numai pe baza actului de identitate * Primarii au obligatia sa stabileasca, pana la data de 15 octombrie, delimitarea sectiilor de votare si sa le comunice prefectului judetului * Sectii de votare vor fi organizate pe langa unitatile militare, caminele de studenti sau de elevi, maternitati, in statiile de cale ferata, autogari, porturi sau aeroporturi

Campania electorala va incepe la 28 octombrie si se va incheia la 27 noiembrie, la ora 7.00. Alegerile parlamentare si prezidentiale vor avea loc in ziua de 28 noiembrie, alegatorii urmand a vota intre orele 7.00-21.00, la aceste alegeri cartea de alegator nefiind utilizata. Aceste precizari au fost facute, ieri, la videoconferinta cu prefectii, de catre ministrul delegat pentru Administratia Publica, Gheorghe Emacu, in urma adoptarii de catre Executiv a cinci hotarari care pun in aplicare legile privind alegerea reprezentantilor Camerei Deputatilor si Senatului si alegerea presedintelui Romaniei. La aceste alegeri nu se va utiliza cartea de alegator, dreptul la vot urmand sa se exercite numai pe baza actului de identitate, pe care se aplica, dupa caz, stampila cu mentiunea "votat" si data scrutinului sau un timbru autocolant cuprinzand aceleasi mentiuni. Prin act de identitate se intelege, conform legii, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pasaportul diplomatic, de serviciu, consular sau simplu, iar in cazul militarilor in termen si al elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.

Delimitarea sectiilor de votare trebuie finalizata pana la 15 octombrie

Conform programului calendaristic stabilit pentru intreaga perioada electorala, primarii au obligatia sa stabileasca, pana la data de 15 octombrie, delimitarea sectiilor de votare si sa le comunice prefectului judetului. Tot pana la aceasta data va trebui realizata dotarea birourilor de circumscriptie electorala. Pe de alta parte, sefii administratiilor publice locale vor avea obligatia ca, pana la 25 octombrie, sa actualizeze si sa definitiveze listele permanente de alegatori, astfel incat, in ziua alegerilor generale, toate persoanele cu drept de vot sa se regaseasca pe liste. La nivelul judetului Constanta se va infiinta Comisia Tehnica Judeteana pentru Alegeri, din care vor face parte toti sefii institutiilor descentralizate. In plus, se va institui Grupul Tehnic de Lucru ce va fi condus de secretarul general al Prefecturii Constanta, Claudiu Palaz. Sectii de votare vor fi organizate pe langa unitatile militare, caminele de studenti sau de elevi, maternitati, sanatorii, case de invalizi, centre de ingrijire, asistenta si recuperare a persoanelor adulte cu handicap si camine de batrani, dar si in statiile de cale ferata, autogari, porturi sau aeroporturi. La toate aceste sectii trebuie respectate conditiile legii referitoare la numarul persoanelor cu drept de vot. Fondurile pentru acoperirea operatiunilor electorale vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Ministerul Administratiei si Internelor si Secretariatul General al Guvernului, in cazul Institutului National de Statistica si al Agentiei de Strategii Guvernamentale. Ministerul Administratiei va intreprinde demersurile legale pentru achizitionarea, in timp util, a cantitatii de hartie pentru tiparirea buletinelor de vot si a celorlalte tipizate folosite in procesul de votare.Pentru a veni in sprijinul prefecturilor si al autoritatilor locale, MAI va asigura tiparirea si distribuirea in judete a 30.000 de brosuri in limba romana si 10.000 in editie bilingva, care contin reglementarile legale referitoare la aceste alegeri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii