Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:32 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+ TEXT Alegeri în PSD Constanța! Senatorul Felix Stroe și deputatul Lucian Lungoci candidează pentru funcția de președinte al filialei (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

22 Jul, 2024 17:04 449 Marime text
Social-democrații constănțeni își vor alege noua conducere astăzi, 22 iulie 2024 în cadrul Conferinței Județene de alegeri.

Pentru funcția de președinte al filialei și-au depus candidaturile actualul lider, senatorul Felix Stroe și deputatul Lucian Lungoci, în prezent secretarul executiv al organizației județene.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte și-au depus candidatura, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu și Ion Dumitrache.

Pentru funcția de secretar executiv candidează Ștefan Mihuț.

Pentru funcțiile de vicepreședinți candidează:  Liviu Brăiloiu, Cristian Cârjaliu, Florin Chelaru, Dede Perodin, Nicolae Dragomir (Primarul Comunei Ostrov), deputatul Cristina Dumitrache, Mariana Gâju (Primarul Comunei Cumpăna), Gabriela Iacobici (Primarul Comunei Grădina), Dorinela Irimia (primarul comunei Saraiu), Gheorghe Manta, Eduard Martin, Tudor Nădrag, Costin Răsăuțeanu, Tănase Niculae, Taner Reșit, Jenk Mevlit și deputatul Horia Țuțuianu. 

Candidaturile au putut fi depuse până în ziua alegerilor la ora 10:00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al organizației PSD Constanța, Gabriela Bădilă la Conferința Județeană de alegeri nu participă niciun lider național.

La conferință participă 436 de delegați din tot județul.

Organizația PSD de la Constanța este una dintre filialele care trebuie să organizeze Conferința județeană de alegeri înaintea congresului partidului.

Partidul Social Democrat se va reuni pe 24 august într-un Congres ordinar pentru a-şi alege noua conducere şi a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale.

Alegerile prezidenţiale vor fi organizare la 24 noiembrie, turul I şi 8 decembrie, turul al II-lea, iar alegerile parlamentare la 1 decembrie.

UPDATE: 

Potrivit unui document intrat în posesia ZIUA de Constanța, Organizația Județeană a PSD Constanța susține candidatura lui Felix Stroe pentru funcția de Președinte, funcție de conducere la nivel județean.

De asemenea se acordă sustinerea politică lui Ion Dumitrache, președintele organizației municipale a PSD Constanța în vederea depunerii candidaturii la funcția de prim-vicepreședinte a Biroului Permanent județean a PSD Constanta pentru alegerea conducerii județene a PSD Constanța la Conferinta de alegeri din data de 22 iulie 2024.

Se acordă sustinerea politică Cristinei-Ileana Dumitrache, lui Costin Ioan Răsăuțeanu, lui Dede Perodin, lui Eduard Martin și lui Horia Țuțuianu, membrii organizației municipale a PSD Constanța in vederea depunerii candidaturii la functia  de vicepresedinte a Biroului Permanent judetean a PSD Constanta pentru alegerea conducerii judetene a PSD Constanta.

Totodată, se acorda sustinerea politica lui Stefan Mihuț, membrul organizatiei municipale a PSD Constanta in vederea depunerii candidaturii la functia  de secretar executiv al Biroului Permanent judetean a PSD Constanta pentru alegerea conducerii judetene a PSD Constanta la Conferinta de alegeri din data de 22 iulie 2024.

UPDATE: 2

Printre delegații prezenți la Conferința județeană de alegeri înaintea congresului partidului se află și Andrei Novac, proaspăt intrat în PSD municipiul Constanța, ginerele lui Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 

Conferința a început în jurul orei 17.40. În deschiderea evenimentului a luat cuvântul senatorul PSD Felix Stroe. 

„Scopul acestei conferințe este de dare de seama și alegeri. Pe 24 august 2024 va avea loc Congresul PSD în care va avea loc alegerea conducerii statutare a PSD.  În urma cu 10 zile a avut loc ședința BPN care a stabilit data congresului și organizarea conferințelor județene în teritoriu. În 17 județe se fac alegeri interne, printre care și Constanța. Tot astăzi vom stabili și delegații la Congres. Noi stabilisem să facem Conferința Județeană la finalul anului după alegerile parlamentare și prezidențiale, însă, dat fiind hotărârea BPN am purces la organizarea Conferinței Județene. 8 zile au avut la dispoziția toți cei care au vrut sa își depună candidaturile pentru Biroul Permanent Județean. Singurele condiții au fost să fie membru de partid și să aibă recomandarea organizației din care face parte. Vor fi aleși un președinte,  2 primvicepreședinți, un secretar executiv și 17 vicepreședinți. Tot astăzi vor fi stabiliți cei 37 de delegati de la Constanța pentru Congresul din luna august.“ - a precizat senatorul Felix Stroe

UPDATE. ora 18.40

În cadrul evenimentului a luat cuvântul deputatul PSD Lucian Lungoci, candidat la funcția de președinte al PSD Constanța. 

Conform unor surse acesta critică faptul că PSD nu a obținut voturi la alegerile județene față de anii electorali trecuți. De asemenea acesta menționează că după numărul de voturi, organizația PSD Constanța se situează pe locul 35 pe țară.

De asemenea deputatul mai menționează că PSD Constanța a devenit „fief PNL“.  

UPDATE. ora 18.50

Senatorul PSD Constanța, Felix Stroe a prezentat în debutul conferinței o dare de seamă și raport de activitate, document pe aproximativ 8 pagini, scrise toate de mână. 

UPDATE. 18.55

Urnele pentru alegeri sunt pregătite pentru desfășurarea scrutinului.   




  Citește și. 

UPDATE. Niciun reprezentant de la București nu participă la Conferința județeană de alegeriDeputatul Lucian Lungoci și-a depus candidatura la președinția PSD Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii