Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban 12 deputaţi au depus declaraţii privind apartenenţa politică la partidul Forţa Dreptei

ro

02 Sep, 2024 19:16 181 Marime text
Ludovic Orban. Foto: ZIUA de ConstanțaDeputatul Ludovic Orban, preşedinte al partidului Forţa Dreptei, a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că 12 deputaţi au depus declaraţii privind apartenenţa politică la această formaţiune, care "îndeplineşte condiţia impusă de legea electorală aflată în vigoare pentru a fi considerat partid parlamentar", conform Agerpres.ro

"Informez plenul, în calitate de deputat şi preşedinte al Forţa Dreptei, că am depus către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor declaraţiile a 12 deputaţi care îşi declară apartenenţa politică la formaţiunea politică Forţa Dreptei. Vă informez că acest anunţ este făcut în temeiul articolului 118 din Legea 208/2015. (...) Astfel astăzi, la data declanşării calendarului electoral pentru alegerile parlamentare, vreau să se consemneze - şi sunt convins ca aveţi adresa pe care aţi aprobat-o în Biroul permanent - faptul că Forţa Dreptei îndeplineşte condiţia impusă de legea electorală aflată în vigoare pentru a fi considerat partid parlamentar şi pentru a avea drept de reprezentare în birourile electorale.


Preşedintele de şedinţă, Alfred Simonis, a confirmat că există un document care a trecut de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, care a fost astfel informat.

Potrivit listei citite în plen de Simonis, cei 12 deputaţi care se declară membri ai partidului Forţa Dreptei sunt: Ludovic Orban, Bogdan-Alexandru Bola, Claudiu-Martin Chira, Ionel Dancă, George Ionescu, Alexandru Kocsis-Cristea, Gheorghe Adrian Miuţescu, Vasle Nagy, Gabriel Plăiaşu, Constantin Şovăială, Ion Ştefan şi Antonel Tănase.

"E de menţionat faptul că nu se înfiinţează un nou grup parlamentar, îşi declară apartenenţa la un nou partid politic", a precizat Simonis.


La finalul şedinţei de plen, preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a precizat că a existat în Biroul permanent o discuţie referitoare la cei 12 deputaţi care vor să figureze ca neafiliaţi.

"A fost în primul Biroul permanent o discuţie referitor la ceea ce s-a citit astăzi în plen din partea celor 12 deputaţi din partea Forţa Dreptei. Ei vor să figureze ca deputaţi neafiliaţi aparţinând unui partid, urmând ca acest lucru să le folosească la Biroul electoral la viitoarele alegeri. Cred că este o procedură care prevede ca o condiţie a prezenţei în Biroul Electoral Central şi în birourile electorale ca să fii în Parlament parlamentar aparţinând unui partid, dar nu cu grup parlamentar. Ei pot să fie deputaţi neafiliaţi care sunt membri ai unui partid, iar acest lucru are legătură cu viitoarea campanie electorală şi legislaţia electorală, nu cu mecanismul parlamentar", a declarat Daniel Suciu. 

Agerpres.ro

Citește și: 

Mai mulți deputați au trecut la partidul DREPT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii