Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia, de trei luni fara viceprimar

ro

22 Jan, 2009 02:30 1534 Marime text
Olan_viceprimar.jpgMunicipiul Mangalia se poate „lăuda" cu trista performanţă de a nu avea un viceprimar de mai bine de trei luni. La începutul lui octombrie 2009, Viorel Oleniuc (foto) îşi înainta demisia, motivând că nu a putut avea nicio colaborare cu primarul oraşului, Mihai Claudiu Tusac.

În acelaşi timp, protocolul încheiat de PSD şi PNL Mangalia înainte de turul al doilea al alegerilor locale se rupea iremediabil.
Totuşi, deşi în perioada de după demisia lui Oleniuc au avut loc destul de multe şedinţe - majoritatea extraordinare -, primarul municipiului nu a reuşit să înainteze un proiect de hotărâre pentru stabilirea unui nou viceprimar. La o proximă şedinţă a Consiliului Local Mangalia se pare că grupurile cu o reprezentanţă substanţială în consiliu vor să decidă totuşi un secund la primărie. Dacă PSD-ul va avea, cu siguranţă, o propunere proprie (numele cel mai vehiculat fiind cel al lui Gheorghe Mazâlu), nu acelaşi lucru se poate spune despre PD-L şi PNL. „Partidul nostru nu va avea o propunere proprie la viceprimar", afirmă Paul Foleanu, vicepreşedinte al PD-L Mangalia. „Dacă primarul Mihai Claudiu Tusac, în urma discuţiilor pe care le vom avea cu PSD-ul, nu va decide să aibă un dialog cu noi, pentru binele oraşului, cel mai probabil vom susţine candidatul PC-ului, pe Ion Mincă".
Liberalii şi-au schimbat poziţia pe care o aveau la finele anului trecut. Aceştia nu mai doresc să îşi susţină nici ei un candidat propriu: „La recenta întâlnire pe care am avut-o cu liderul PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, acesta ne-a întărit părerile pe care şi noi le aveam aici, la Mangalia. Nu are niciun rost să nominalizăm un viceprimar din rândul consilierilor locali ai PNL. Suntem un partid aflat în opoziţie faţă de primarul Mangaliei, deci nu avem ce discuta cu acesta. Vom susţine pe oricine altcineva în afara unui viceprimar de la PSD", ne-a declarat liderul PNL Mangalia, Viorel Oleniuc.
Vicepreşedintele PC Mangalia, Vasile Olan, a fost mult mai categoric: „În mod sigur îl vom susţine la fotoliul de primar pe Ion Mincă. Din discuţiile purtate de „gruparea" celor doisprezece consilieri (ca să nu le spunem de opoziţie) ştiu că niciun alt partid nu va avea un candidat propriu, în afara PSD-ului. Prin urmare, Ion Mincă ar putea ajunge viceprimar cu o majoritate lejeră", conchide Vasile Olan.
Din surse de la partidele din Consiliul Local Mangalia - altele decât PSD - am aflat că orice discuţie pe care acestea, prin consilierii lor, o vor avea cu formaţiunea primarului, pentru „stabilitatea şi liniştea" consiliului, va fi doar în „echipă completă". Adică toate cele patru partide vor merge la masa negocierilor numai împreună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii