Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Dialog bilateral România - Israel în domeniul apărării

ro

28 Feb, 2022 19:11 2555 Marime text


Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a deschis luni, 28 februarie, lucrările celor trei formate de dialog bilateral româno-israelian în domeniul apărării – Dialogul strategic, Comisia mixtă și Comitetul tehnic mixt, desfășurate la sediul Ministerului Apărării Naționale anunță luni, 28 februarie, MApN. 

Pe parcursul întâlnirii cu delegația israeliană, condusă de Ilan Mazushan, director adjunct al Biroului de politici și cooperare politico - militară, au fost abordate stadiul și perspectivele cooperării bilaterale, dar și teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre.

Pe timpul discuțiilor a fost exprimat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării inclusiv prin instruire în comun, apărarea cibernetică, medicină militară și în zona cercetării și dezvoltării.

De asemenea, pe timpul activităților a fost semnat, de către cele două părți, Planul Bilateral de Cooperare româno-israelian pentru anul 2022, document care asigură o imagine de ansamblu asupra proiectelor de cooperare bilaterală.

foto: MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii