Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu îşi pune în pericol mandatul de deputat

ro

02 Sep, 2010 00:00 2509 Marime text
mihai_petre_03.jpgScandalul alegerilor municipale i-a minimalizat şansele Mariei Stavrositu de a câştiga şefia Constanţei în scrutinul viitor

În cadrul PDL Constanţa bate intens vântul schimbării. Susţinătorii Mariei Stavrositu au tendinţa de a-şi părăsi favorita, şansa acesteia de a obţine şefia organizaţiei municipale, pentru a doua oară, fiind compromisă. 

De aceea, un alt candidat din cadrul „aripii“ Stavrositu pare să fie preferatul tuturor pentru alegerile municipale, după cum susţine consilierul judeţean şi purtătorul de cuvânt al PDL, Mihai Petre. „Maria Stavrositu ar trebui să calculeze foarte bine noile şanse şi noua susţinere din partea membrilor, deoarece, ultimele trei luni, cel puţin din punct de vedere mediatic, au adus o erodare şi nu i-au făcut bine din punct de vedere politic. Pe lângă propriile calcule, trebuie să se consulte şi cu echipa care a susţinut-o, să vadă dacă poate să mai candideze“, a specificat Mihai Petre. În scenă îşi face apariţia Florian Constantin, actualul preşedinte al organizaţiei municipale. „În ecuaţie trebuie introdus Florian Constantin, în calitate de lider care beneficiază de un sprijin nealterat din partea membrilor de partid. În cazul în care intră în alegeri şi Stavrositu şi Constantin, nu vor face decât să-şi rupă votul unul altuia şi să dea o şansă în plus reuşitei lui Adrian Manole. Iar dacă se retrage Manole din cursă, este posibil ca Vicenţius Petrescu să-i ia locul“, a mai adăugat Mihai Petre. Dacă o să candideze din nou la preşedinţia municipiului, Maria Stavrositu îşi periclitează funcţia din Parlament. „Maria trebuie să cântărească foarte bine cât de important este mandatul de parlamentar şi candidatura pentru o funcţie în conducerea organizaţiei judeţene, lucruri pe care le poate gestiona fără emoţii şi riscuri.

pdl_maria_stavrositu__13_.jpg

 Pe de altă parte, trebuie să vadă dacă revenirea într-o competiţie internă care i-a adus serioase deservicii i-ar fi benefică pentru viitor“, a afirmat Mihai Petre.  Bătălia pentru şefia organizaţiei judeţene se dă între aceleaşi persoane: Mircea Banias şi Paul Brânză. Dar greul va urma după încheierea alegerilor interne din cadrul PDL Constanţa. „Cei care vor câştiga şefia municipiului şi a judeţului nu beneficiază de un mandat pe patru ani, ci unul pentru un an şi jumătate, până la alegerile locale din 2012. Iar dacă nu vor fi câştigate primăria Constanţa şi preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), sau dacă se va obţine un scor inferior alegerilor precedente, atunci mandatele celor doi preşedinţi ar trebui să se încheie a doua zi după alegeri“, a încheiat consilierul judeţean. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii