Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Mircea a tras termoficarea pe turta ei

ro

05 Mar, 2011 00:46 2530 Marime text
02_Cernavoda_Mariana_Mircea.jpgPrimarul din Cernavodă, Mariana Mircea, a ieşit deasupra în scandalul generat de întreruperea alimentării cu energie termică a oraşului. Cel puţin asta a fost, din câte se pare, intenţia sa.

După ce spiritele s-au încins, deşi într-o atmosferă destul de rece, la Cernavodă, Mariana Mircea a convocat vineri seara o şedinţă de Consiliu de îndată pentru rezolvarea problemei căldurii, pozând astfel într-o adevărată eroină a oraşului. Primăriţa din Cernavodă a iniţiat două proiecte de hotărâre prin a căror aprobare a obţinut controlul asupra serviciului de termoficare. Mai exact, sub presiunea situaţiei limită în care se afla oraşul ca urmare a întreruperii furnizării de agent termic, primăriţa le-a pus în vedere consilierilor locali faptul că dacă nu vor vota proiectele pe care le-a iniţiat se vor face vinovaţi de îngheţul din casele oamenilor.

A pus presiune pe Consiliu

În această situaţie, aleşii locali s-au văzut nevoiţi să aprobe cam tot ce a cerut primarul. Mai exact, printr-unul dintre cele două proiecte de hotărâre, Mariana Mircea a obţinut mandat să deruleze activitatea de termoficare prin fosta Direcţie Apă Canalizare Termoficare, direcţie care - susţin unii cernavodeni - nici nu ar mai exista, fiind destructurată în momentul înfiinţării serviciului cu aceleaşi atribuţii. Cu toate acestea, Mariana Mircea a fost mandatată, aşa cum şi-a dorit, să desfăşoare termoficarea prin această direcţie.

Prin cel de-al doilea proiect de hotărâre a fost modificată HCL nr. 31/2011 privind aprobarea delegării serviciilor de utilităţi publice prin atribuire directă către SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL. Mai exact, prin acest proiect de hotărâre primarul a propus ca termoficarea să fie redelegată către DACT. Surse din Cernavodă susţin că astfel, prin lipsirea SC Utilităţi Publice Cernavodă SRL şi de serviciul de termoficare, s-a mai făcut un pas spre împlinirea visului primăriţei: falimentarea firmei, al cărei asociat unic este Consiliul Local, şi externalizarea serviciilor către anumite firme. Precizăm că am încercat să o contactăm telefonic şi pe Mariana Mircea, însă nu a răspuns la telefon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cernavodeanul 05 Mar, 2011 17:27 Credeti ca este asa o mare halvita sa detii controlul termoficarii in conditiile in care aceasta are datorii de miliarde? Poate domnii Hristea,Chivu si compania incep sa gandeasca ceva bun si pentru oras, nu doar pentru domniile lor.