Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si Gigi Chiru se cearta pe masinutele lui Vasea (document)

ro

07 Aug, 2010 00:00 3866 Marime text

2-chiru-mazare.jpgEdilului Mazăre i-a căşunat pe maşinuţele electrice care se află pe plaja din Mamaia şi pe care vrea să le desfiinţeze cu orice chip.De aceea, a transferat vina asupra Inspectoratului de Stat în Construcţii, cu toate că autorizaţiile de funcţionare au fost emise de primărie.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a descoperit o mare ilegalitate, care se desfăşoară pe plaja din Mamaia. Acesta vrea cu tot dinadinsul să desfiinţeze utilajele de agrement care îşi desfăşoară activitatea pe plajă, adică maşinuţele electrice. „Nu ne aflăm într-un parc de distracţii. Aceste utilaje care au nevoie de autorizaţii, racord la energie electrică, sunt pe plaja din Mamaia. Acum două luni, cu surle şi trâmbiţe, madam Nuţi (n.r. Elena Udrea - Ministrul Dezvoltării Durabile şi Turismului) dăduse o Ordonanţă care să-i permită să demoleze în 24 de ore, chiar şi construcţii aflate pe proprietate privată, iar acest ordin este în continuare în vigoare. Noi am dat amendă acum trei săptămâni (n.r. 100 milioane lei vechi, după cum susţinea viceprimarul Gabi Stan) şi am informat Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) despre situaţia asta", a spus Radu Mazăre. Primarul a continuat să transfere responsabilitatea asupra ISC. „Ar fi trebuit ca în 24 de ore, conform Ordonanţei, să demoleze cei de la ISC. A trecut o lună de atunci. Am depus şi o acţiune în instanţă, care cred că va fi soluţionată la sfârşitul sezonului. Vrem să fie luate utilajele de către cei de la Apele Române şi ISC, pentru că toate maşinuţele sunt ilegale. ISC este singura care poate să demoleze fără hotărârea instanţei", a conchis Radu Mazăre. Cu toate acestea, inspectorul-şef al ISC Constanţa, Gigi Chiru, a dezvăluit cam cine este responsabil pentru maşinuţele electrice ce-l deranjează pe edil. „ISC are competenţe când vorbim despre construcţii, dar aceste maşinuţe sunt utilaje de agrement de sine stătătoare. ISCIR şi primăria dau autorizaţii de funcţionare pentru aceste utilaje, nu noi. Nu am primit nicio informare de la Mazăre în acest sens. Proprietarul plajei şi primăria poate permite funcţionarea lor, iar dacă aceea era o construcţie, nimic nu-l oprea pe primar să o demoleze", a declarat Gigi Chiru.

Firma care deţine instalaţia este SC Macht 1 Kart Palas SRL din Constanţa, însă la sosirea primarului nu era niciun reprezentant la faţa locului, care să dea explicaţii. Potrivit datelor existente la Registrul Comerţului, societatea are sediul, expirat, în Zona Sat Vacanţă- Bazar Comercial, şi are ca asociaţi pe Traian Vasea şi Claudia Mihalcea, primul îndeplinind şi funcţia de administrator.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dana 30 Mar, 2011 10:30 In primul rand orice instalatie/echipament de agrement se monteaza ea fiind in prealabil construita de producator ,detinatorul echipamentului o monteaza conform PT 19 iar de asta se ocupa ISCIR . Exista legi in aceasta tara care sunt incalcate flagrant instalatiile/echipamentele de agrement nu au nici o legatura cu legea 50/1991 (legea constructiilor) ci este foarte bine reglementata in legea 64/2008 ,HG 435/2010 si se face montarea conform prescriptilor tehnice . Orice instalatie/echipament detine o carte tehnica si un numar de identificare nu poate sa vina nimeni si sa ceara autorizatie de constructie cand vor ei ,ea fiind construita o singura data iar ulterior doar se monteaza cu autorizarea si verificarea tehnica a ISCIR-ului Sunt curioasa la montarea unei macarale sau a unui accensor se cere autorizatie de constructie? S-ai explice sau sa-i citeasca cineva legile tari si lui mazare ca sa nu mai para penibil cand vorbeste in public.