Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii PRM isi impun doctrina cu pumnii si picioarele

ro

17 Dec, 2003 00:00 849 Marime text

Acolitii lui Vadim trec de la vorbe la suturi

Frictiunile din interior afecteaza imaginea partidului * Acolo unde nu reusesc cu vorba buna, membrii sai impart pumni si picioare, fara sa tina seama daca adversarul este barbat sau femeie * PRM prefera formatiunea politica a lui Emil Constantinescu, dar va colabora cu toate partidele, indiferent de culoare politica

Dupa ce inceputul acestei saptamani nu a fost unul tocmai linistit pentru liderii organizatiei judetene a Partidului Romania Mare, ieri presedintele Radu Comanici, secondat de consilierul judetean Gheorghe Nicolae, a facut o declaratie politica pe marginea ultimelor evenimente. Un consilier local PRM din comuna Mereni este cercetat de politisti dupa ce, in timpul unei sedinte a Consiliului local, a agresat doi consilieri PSD si pe secretara primariei, care, in urma loviturilor, a ajuns la spital. Stefan Radulescu a avut mai multe obiectii la un proiect SAPARD, reclamand nereguli, insa consilierii PSD le-au respins, scandalul degenerand. In invalmaseala creata in sala, in tipete, injuraturi si pumni impartiti, secretara primariei, Maria Iancu, a fost lovita de Stefan Radulescu si, in cadere, s-a lovit cu capul de coltul mesei din sala de sedinta. Maria Iancu a fost transportata la Spitalul de Urgenta din Constanta. In prezent, Radulescu este cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Mangalia, pentru ultraj. Stefan Radulescu, cel care pana ieri a fost vicepresedinte al organizatiei PRM Mereni si candidat la functia de primar pentru alegerile locale din 2004, a fost sanctionat retragandu-i-se atributiile de conducere, precum si sprijinul politic pentru campania electorala din 2004. Radu Comanici a declarat ca va propune chiar si suspendarea din functie a consilierului Radulescu. Dupa o prima consultare a liderilor PRM Constanta cu vicepresedintele Corneliu Ciontu, s-a ajuns la concluzia ca Stefan Radulescu va fi exclus si din partid. Pe de alta parte, Radu Comanici l-a contrazis pe vicepresedintele partidului Actiunea Populara, Max Badin, in ceea ce priveste trecerea organizatiei comunale Mereni a PRM la AP, afirmand ca "deocamdata avem organizatie si in Mereni".

PRM nu agreeaza ideea cartelului politic anti-PSD

Legat de ultimele afirmatii ale purtatorului de cuvant al Aliantei "Dreptate si Adevar", Calin Popescu Tariceanu, liderul constantean al PRM considera ca s-au facut declaratii inamicale la adresa PRM. Conform celor sustinute de Comanici, PRM nu este o creatie a partidului de guvernamant, afirmatia liderilor aliantei liberalo-democrate fiind lipsita de fundament. In acest context, Comanici a adus aminte de faptul ca PRM a aparut dupa ce a iesit pe piata revista "Romania Mare". In opinia lui Comanici, nasterea PRM a fost o reactie la o serie de fenomene negative, respectiv jaful din economie, incalcarea interesului national, punerea in pericol a unitatii statale, coruptia si saracia. Dupa ce a vazut presedintele PRM Constanta ca nu poate sa-si dea mana cu nimeni dintre cei care formeaza la Constanta Alianta "Dreptate si Adevar", a criticat Partidul Democrat. "Cand au fost la guvernare, PD si PNL au adus tara in situatia in care saracia, coruptia, jaful din economie au atins dimensiuni inimaginabile", a mai adaugat Comanici. In ceea ce priveste extremismul de care este acuzat PRM, Radu Comanici a replicat: "Ne intrebam care sunt acele actiuni si manifestari extremiste. Atitudinea PNL si PD sunt extremiste. Chiar si cererea celor doua partide ca PRM sa fie scos in afara legii ni se pare extremist". De parca acest lucru nu s-a demonstrat deja, Comanici a spus din nou ca PRM nu are o atitudine exclusivista si anti-PSD. Propunerea partidelor din opozitie pentru a se crea la Constanta un cartel anti-PSD nu este agreata de Comanici intrucat nu face decat sa se ajunga la eliminarea de pe esichierul politic a unui partid. PRM nu pune la cale astfel de fronturi antihitleriste. Cu alte cuvinte, "PRM va colabora cu toate partidele, punctual, in interesul cetatenilor". Liderul grupului celor cinci consilieri judeteni ai PRM, Gheorghe Nicolae, a fost luat la intrebari in privinta votului pe care il va da partidul in sedintele viitoare. Acesta a fost destul de evaziv, spunand ca "noi vom analiza toate propunerile proiectelor de hotarare si vom fixa un punct de vedere comun". In ceea ce priveste aprobarea bugetelor pentru anul 2004, votul PRM in Consiliul Judetean va fi functie doar de chestiuni principiale. Nici unul dintre cei doi lideri ai PRM nu a negat ca se va vota iarasi cu partidul de guvernamant, asa cum am fost obisnuiti in ultima perioada.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii