Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metin Cerchez s-a suparat pe ziaristi

ro

28 Jul, 2003 00:00 796 Marime text

Manifestatii de protest ale revolutionarilor

La Adunarea Generala a Revolutionarilor din Constanta, care a avut loc sambata, deputatul constantean ales pe listele minoritatii turco-tatare s-a razboit mai mult cu ziaristii decat sa se ocupe de problemele curente ale asociatiei Adunarea Generala a Revolutionarilor din Constanta a decis ca maine, incepand cu ora 11.00, sa picheteze sediul Prefecturii, nemultumiti, printre altele, ca au fost improprietariti, in baza legii, la Vulturu, si nu la Basarabi, cum ar fi vrut ei * Presedintele Asociatiei "Revolutia din 1989", Gheorghe Turcu, a declarat ca decizia protestelor are la baza mai multe neajunsuri cu care se confrunta revolutionarii, nu numai cel al improprietaririi * Prezent la sedinta AGRC, deputatul independent Metin Cerchez a gasit ocazia de a se lua de reprezentantii presei, nemultumit, probabil, si de repetatele atacuri ale acestora din ultima vreme la adresa sa

Adunarea Generala a Revolutionarilor din Constanta (AGRC), intrunita sambata, a decis organizarea unor manifestatii de protest ce vor avea loc maine, la sediul Prefecturii, incepand cu ora 11.00. Presedintele Asociatiei "Revolutia din 1989", Gheorghe Turcu, a declarat ca decizia organizarii unor manifestatii de protest a fost hotarata cu unanimitate de voturi de catre reprezentantii Blocului National al Revolutionarilor, aceste proteste urmand a avea loc simultan, la toate prefecturile din tara. Potrivit declaratiilor lui Turcu, "principalele cauze care stau la baza inceperii acestor manifestatii de protest sunt interventia brutala a Ministerului Finantelor asupra cadrului juridic care reglementeaza situatia revolutionarilor, taraganarea la nesfarsit, de catre Guvern si Presedintie, prin diferite subterfugii, a promovarii in Parlamentul Romaniei a noului cadru juridic privind situatia revolutionarilor, proiect depus de BNR".

Ferma agricola pentru revolutionari

O alta problema semnalata la intrunirea AGRC a fost si aceea a nemultumirii celor prezenti fata de prestatia secretarului de stat pentru problemele revolutionarilor, Emilian-Vasile Cutean, care, potrivit spuselor lui Turcu, ar sustine clauza Guvernului, si nu a revolutionarilor. Pe parcursul mai multor minute, cei aflati la sedinta au discutat si despre o problema ce priveste atribuirea, conform legislatiei in vigoare, de teren arabil pentru cei care au luptat in Revolutia din decembrie 1989. De asemenea, Gheorghe Turcu a precizat ca, pe parcursul mai multor luni, revolutionarii au solicitat presedintelui Comisiei judetene pentru atribuirea de teren agricol, Gheorghe Martin, atribuirea de teren agricol pe o parcela compacta in extravilanul comunei Mihail Kogalniceanu, teren ce a apartinut fostului IAS Murfatlar. Totodata, acestia au mai solicitat atribuirea in folosinta a activelor fostei gospodarii, in vederea infiintarii unei ferme agricole de catre revolutionari. "Fara nici un raspuns la solicitarile noastre, prefectul Gheorghe Martin a decis sa ne atribuie teren arabil in localitatea Vulturu, la o distanta de aproximativ 70 de kilometri de municipiu, pe o arie arida, cu piatra, unde nici iarba nu creste si nici nu exista nici o posibilitate de irigatie", a mai afirmat presedintele Asociatiei "Revolutia din 1989". Dupa incheierea primei parti a intrunirii, in care au fost semnalate problemele cu care se confrunta revolutionarii, cei prezenti in sala au dorit sa asculte si parerea deputatului independent Metin Cerchez, invitat sa ia parte la sedinta. Chiar din primele cuvinte rostite de deputatul Cerchez, reprezentantii mass-media au asistat mirati la afirmatiile acestuia, care, in loc sa dezbata problemele pentru care AGRC s-a intrunit, a inceput sa critice prestatia "jalnica" a ziaristilor. "Cei 14 ani de la Revolutie au trecut degeaba pentru noi, cei care am luptat pentru libertate, iar reprezentantilor presei nici nu le pasa. Noi toti avem parul alb, iar ziaristii de-abia asteapta sa mearga la sindrofii sau la plaja!", a declarat Metin Cerchez, amintindu-si probabil de vremea cand era si el un fel de gazetar si facea ce crede ca fac astazi cei care fac parte din tagma.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii