Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu „Atac într-o manieră josnică, faţă de un ziarist"

ro

05 Dec, 2008 02:04 1077 Marime text
Mihai_Lupu_004_FP.jpgVerdictul dat de magistraţi în procesul pe care primarul Radu Mazăre i l-a intentat jurnalistei Feri Predescu naşte polemici. Unii politicieni dezaprobă reacţia edilului, însă colegii de partid şi prietenii nu-i pot spune „totul pe bune".

Ca urmare a demersului jurnalistic iniţiat de cotidianul ZIUA de Constanţa, am continuat să intervievăm politicienii locali cu privire la cazul „Mazăre - Feri Predescu". Următorul pe listă: consilierul local social-democrat Gheorghe Stoica. Coleg de partid şi subaltern pe linie politică al primarului Mazăre, fostul preot a evitat răspunsul, spunând că nu cunoaşte speţa, dar nici ziarista foarte bine: „Nu ştiu, nu am citit, pentru că nu a fost problema mea. Sincer, eu nu o cunosc foarte bine pe Feri Predescu pentru că nu am fost niciodată foarte vizibil şi probabil că nu am prezentat interes. Însă, pot spune că nu am dat niciodată în judecată un ziarist, chiar dacă nu s-au scris mereu lucruri adevărate despre mine. Dar nu mă pot pronunţa dacă instanţa a avut sau nu dreptate în acest caz". Un alt PSD-ist, medicul Mircea Pătruţ, a fost mult mai concis, chiar dacă a declarat că nu ştie foarte bine despre ce este vorba şi că doar a auzit vorbindu-se despre subiect: „Eu nu ştiu ce să spun, dar cred că nu este bine să te războieşti".

Mihai_Lupu_07.jpg„Presa trebuie lăsată să-şi spună punctul de vedere"

Pe de altă parte, liberalul Ovidiu Cupşa, şeful Administraţiei Canalelor Navigabile, nu a dorit să se pronunţe sau să-şi exprime o opinie fermă, probabil de frică să nu calomnieze pe cineva. Totuşi, Cupşa a mărturisit că nu s-a luptat, până acum, în instanţă cu niciun reprezentant al mass-media: „Nu pot să mă pronunţ. Eu nu am avut niciodată procese cu ziariştii, până acum. Dar pot spune că în orice situaţie, justiţia este independentă şi întotdeauna există căi de atac. De petiţie (n.r. protestul online împotriva magistraţilor care au dat sentinţa) nu ştiam, însă o voi citi şi voi vedea dacă o voi semna sau nu". Coleg de partid cu Ovidiu Cupşa, deputatul Mihai Lupu a avut cu totul altă opinie, mult mai vehementă şi justiţiară: „Ştiu de problemele pe care le are Feri. Eu am susţinut mereu că presa trebuie lăsată să-şi spună punctul de vedere. Atacul ăsta şi faptul că a cerut o sumă atât de mare de bani este o jignire foarte mare, într-o manieră foarte josnică, faţă de un ziarist. Dar nici nu vreau să dau nume unor oameni care sunt în stare să facă aşa ceva. Petiţia o voi semna, fără niciun fel de probleme".

„Voi fi mereu alături de ea, orice s-ar întâmpla"

Democrat-liberalul Dănuţ Moisoiu şi-a declarat admiraţia faţă de Feri Predescu, dar şi prietenia care îi leagă. Chiar dacă s-a vehiculat că ar avea relaţii strânse cu întreaga organizaţie locală a Partidului Social-Democrat, în general, şi cu Radu Mazăre, în special, Moisoiu şi-a spus, într-un anume fel, punctul de vedere şi şi-a exprimat solidaritatea cu Feri Predescu: „Eu nu m-am gândit niciodată să dau în judecată un jurnalist. Cred că Radu Mazăre ar trebui să treacă peste această problemă. Feri îmi este prietenă şi aş semna petiţia fără nicio problemă, cu toate că nu cred că va avea vreun efect. Însă, trebuie să ştie că voi fi mereu alături de ea, orice s-ar întâmpla". Singurul care a părut rupt de realitate a fost Constantin Frăţilă, fost arbitru de fotbal ajuns politician: „Nu ştiu, vă rog să mă credeţi, chiar nu ştiu nimic".

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii