Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu „Voi fi un parlamentar activ"

ro

24 Jan, 2009 02:07 1144 Marime text

PNL_Mihai_Lupu.jpgDeputatul PNL al colegiului doi susţine că va duce „o politică transparentă" şi va lucra pentru cetăţenii care l-au ales

Aflat la primul său mandat de parlamentar, Lupu a precizat că nu va ţine cont de apartenenţa politică a primarilor din colegiul său şi va sprijini toate proiectele de investiţii cu impact asupra vieţii oamenilor.
În acest context, deputatul Mihai Lupu a anunţat că va susţine înfiinţarea parcului industrial de la Medgidia, dezvoltarea turismului în zona Hârşova, proiectele de infrastructură pentru comunele Seimeni şi Mihail Kogălniceanu. De asemenea, el va aduce amendamente pentru alocarea fondurilor necesare realizării reţelelor de apă pentru toate localităţile şi va avea o iniţiativă legislativă referitoare la indexarea pensiilor veteranilor de război. Referitor la Legea mamelor, deputatul PNL va cere introducerea unui amendament pentru ca femeile care au născut înainte de 1990 să beneficieze de deducere la anii de pensie.
Împreună cu senatorul Puiu Haşotti, el va face demersurile necesare şi va susţine transferul unităţii militare (n.r. referire la terenurile şi imobilele ce au aparţinut acelei unităţi) către Primăria şi Consiliul Local Medgidia.
Nu în ultimul rând, deputatul liberal a menţionat că va avea o iniţiativă privind modificarea Legii acordului petrolier, astfel încât „statul să-şi consolideze poziţia asupra societăţilor de interes naţional" şi să-i permită finalizarea proiectelor de interes naţional şi internaţional. În concluzie, Mihai Lupu a declarat că va susţine proiectele de dezvoltare locală şi va ajuta la concretizarea lor.

Opinii şi direcţii politice

Ca reprezentat al opoziţiei, deputatul Mihai Lupu va monitoriza respectarea sau nu a promisiunilor făcute de reprezentanţii partidelor aflate la putere şi va urmări planul de măsuri anticriză al Cabinetului Boc. Referitor la mărirea punctului de pensie, parlamentarul liberal a explicat că salariul mediu brut a scăzut, ceea ce va duce „exact la nivelul pensiei actuale". În opinia sa, crearea de noi locuri de muncă presupunea o relaxare fiscală, ceea ce nu s-a întâmplat, iar descurajarea investitorilor prin măsurile luate până în prezent nu va permite realizarea acestui obiectiv. „Este nevoie de un Plan de dezvoltare a României în situaţie de criză pentru a depăşi momentele dificile", a subliniat deputatul Mihai Lupu.
Revenind la capitolul iniţiative legislative, liberalul a menţionat că cele cu impact asupra creşterii nivelului de trai al oamenilor, chiar dacă sunt promovate de reprezentanţi ai puterii, vor avea susţinerea necesară, altfel „le vom sancţiona".
Conştient că actuala opoziţie nu va avea şansa de a schimba ceva, deputatul Mihai Lupu se bazează pe faptul că „reacţiile românilor vor fi cel mai important ecou al acţiunilor noastre".


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii