Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:41 15 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Petre cere lămuriri legate de rezultatele referendumului

ro

24 Nov, 2011 01:00 1921 Marime text

referendum_-__Mihai_Petre_1.jpgNu s-a mai auzit nimic după ziua de 6 noiembrie, zi în care la Constanţa s-a organizat referendumul local în vederea consultării populaţiei cu privire la dorinţa de desfiinţarea sau nu a unităţii administrativ-teritoriale judeţul Constanţa, această zonă fiind în atenţia întregii ţări.

Problemele create cu ocazia acestui referendum între Prefectura Constanţa, Direcţia Judeţeană de Statistică, Consiliul Judeţean şi Biroul Electoral de Circumscripţie au dus la neîncheierea procesului verbal al scrutinului. Reamintim faptul că administraţia judeţeană a anunţat la o zi după încheierea votului că referendumul a fost validat, însă în conformitate cu datele populaţiei obţinute în urma recensământului din luna octombrie.

Consilierul judeţean Mihai Petre a transmis o scrisoare publică prin care îşi manifestă, încă o dată, nemulţumirea faţă de procesul electoral care s-a desfăşurat pe 6 noiembrie. „Este foarte curios cum, «brusc şi dintr-odată», s-a aşternut tăcerea peste delirantul referendum organizat de Consiliul Judeţean Constanţa împotriva desfiinţării judeţului Constanţa. După o zi de 6 noiembrie dominată de nereguli în procesul de votare de la primele ore ale dimineţii şi până la închiderea urnelor, după declaraţia victorioasă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, demnă de revista „Urzica", a urmat evitarea prezentării rezultatelor finale de către reprezentanţii USL din cadrul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean. Apoi tăcere absolută. De ce oare? Explicaţia este elementară. Dacă BEC ar fi anunţat prezenţa reală la vot, de 43%, acest lucru ar fi consfinţit, «de facto», eşecul referendumului, sinonim cu eşecul USL, şi ar fi deschis drumul solicitării în instanţă a anulării acestuia pentru prelungirea nelegală a orei de închidere a urnelor", spune consilierul judeţean în scrisoarea transmisă. Mihai Petre susţine, de asemenea, că „reprezentanţii USL din Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean îl protejează pe organizatorul referendumului, dar se şi autoprotejează de o posibilă hotărâre a instanţei prin care suma de 20 de miliarde de lei să fie plătită din buzunarele celor care au hotărât desfăşurarea acestuia, precum şi din ale celor care au decis prelungirea orei de închidere a urnelor". Acesta susţine că este în asentiment cu declaraţiile prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz, precum şi cu demersurile pe care acesta le va iniţia cu privire la recuperarea sumei de 20 de miliarde de lei de la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa şi de la majoritatea USL. „Referendumul trebuie decontat din buzunarele tuturor factorilor implicaţi, întrucât a fost organizat nelegal şi este nul de drept prin prelungirea orei de închidere a urnelor. Constănţenii trebuie să ştie că în următorii ani vor plăti din buzunar linia de credit de 10 milioane de euro aprobată recent, la propunerea lui Nicuşor Constantinescu, de aceeaşi majoritate obedientă a USL, exact pentru cheltuieli extravagante, inutile şi de campanie electorală mascată, precum referendumul împotriva desfiinţării judeţului Constanţa", se arată în finalul comunicatului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii