Ministrul Boagiu l-a lăudat pe Palaz pentru ajutorul cu exproprierile pentru autostradă În iulie se dă în folosinţă tronsonul de autostradă Murfatlar - Constanţa
Ministrul Boagiu l-a lăudat pe Palaz pentru ajutorul cu exproprierile pentru autostradă: În iulie se dă înPrimul punct al vizitei ministrului a fost aproape de Murfatlar, la lucrările care se efectuează pentru finalizarea autostrăzii A2, tronsonul până la Constanţa, unde se uneşte cu centura de ocolire a municipiului. „Constructorul trebuie să se mobilizeze, am convingerea că termenele pe care le-am vor fi respectate. Lucrările au decurs bine, termenul de sfârşitul lunii iulie pentru tronsonul de două benzi pentru Murfatlar - Constanţa se poate respecta. La fel şi cu centura. Este un lucru bun, pentru că acum câteva luni nici nu credeam că vor intra buldozerele, pentru că invocau constructorii tot felul de motive de la descărcări arheologice la îngreunarea exproprierilor", a spus ieri ministrul.
5 iunie, termenul de finalizare a descărcării arheologice
În ceea ce priveşte săpăturile arheologice care au scos la iveală sute de schelete de peste 1.000 de ani într-un cimitir aflat chiar pe axul Autostrăzii Soarelui, ministrul a spus că se face un lucru bun pentru istoria României şi pentru partea turistică. „5 iunie este termenul de finalizare a descărcării arheologice. Faptul că avem mai mulţi arheologi, animozităţile sper că au dispărut, dar eu încă le mai simt. Ministerul şi CNADNR au intrat peste sarcinile pe care le aveau firmele care realizează lucrările tocmai pentru a ne atinge obiectivul. Cine vrea să lucreze e binevenit, cine nu, să-şi vadă de treabă", a mai spus Boagiu.
Despre contractul cu cei de la Colas SA, revocat de minister, Boagiu a spus: „Nu a fost o plăcere să reziliez. Dar când preşedintele Colas vine şi începe să se târguiască, spunând că dacă nu îi dau opt milioane de euro în plus nu merge mai departe, în condiţiile în care a zăcut 17 luni, este normal să văd interesul statului". „Eu nu sunt rezilierul şef, dar în momentul în care interesele statului român sunt puse în pericol nu voi avea nicio emoţie în a rezilia un contract pentru a avea lucrările executate. Nu mă interesează dacă au nume româneşti sau străine, important este să îşi respecte termenele. Mai sunt câteva companii care au notificări. Dacă îşi vor reveni, e în regulă, dacă nu, le veţi afla când nu se va mai putea. Cred că sunt în jur de trei", a conchis ministrul. Pentru tronsonul Medgidia - Cernavodă, unde a fost responsabilă Colas SA, săptămâna viitoare se va da drumul la licitaţie şi se speră ca în luna august să se încheie contractul nou. Termenul de proiectare este de trei luni, iar de execuţie de 12 luni.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp