Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moinescu vrea sa salveze Medgidia

ro

10 May, 2004 00:00 830 Marime text

Singurul ministru pe care l-a avut Medgidia ar putea fi primar pentru urmatorii patru ani * Liderii democrati vor ataca culoarul Partidului Romania Mare, cat si pe cel al partidului de guvernamant * Dumitru Moinescu vrea sa transforme Medgidia intr-un oras prosper si de talia celor europene

Judecand dupa desfasuratorul campaniei anuntate de liderii democrati, acestia se pregatesc ca in aceasta campanie electorala sa atace atat culoarul Partidului Romania Mare, cat si pe cel al partidului de guvernamant. Fata de acum patru ani, Partidul Democrat se infatiseaza precum liderii sai: mai putin scortos, mai putin elitist. In acest context, la sfarsitul saptamanii trecute, Piateta Decebal din centrul municipiului Medgidia a devenit neincapatoare pentru cei aproximativ 4000 de localnici care au venit pentru a asculta discursul candidatului Partidului Democrat la primaria din localitate, vicepresedinte al democratilor constanteni, Dumitru Moinescu. Organizatorii spectacolului au adus pe scena artisti tineri debutanti, dar si renumitele formatii "LA" si "Morometzii". Baietii de cartier, mimand starea de ebrietate si scandand "Romania, trezeste-te!", au urmat dupa ce pe scena s-a aflat Moinescu, sustinut de intreaga sa echipa de posibili consilieri locali in Medgidia pentru urmatorii patru ani.

4.000 de localnici l-au aplaudat pe Moinescu la scena deschisa

Stapan pe sine, Dumitru Moinescu i-a indemnat pe cei care s-au aflat, timp de aproximativ cinci ore, in Piateta Decebal ca pe data de 6 iunie sa mearga la urna de vot astfel incat sa se schimbe ceva in bine in Medgidia. In discursul sau, Moinescu a precizat ca "toata lumea este constienta ca Medgidia se afla de mai multa vreme intr-o criza economica si sociala profunda". Singura solutie pentru iesirea din acest impas este, asa cum a afirmat Moinescu, "schimbarea actualei administratii a orasului". Conform ultimelor sondaje de opinie, Medgidia are nevoie pentru urmatorii patru ani de un primar cinstit, bun manager, capabil sa rezolve problemele urgente ale orasului si ale reprezentantilor comunitatilor rurale. Experienta politica si manageriala acumulata in cei 14 ani in care a fost deputat si ministru, cunostintele dobandite in toti acesti ani l-au determinat si pe liderul Partidului Democrat, Stelian Dutu, sa il sustina pe Dumitru Moinescu in campania pentru castigarea Primariei Medgidia. Moinescu este constient de faptul ca nu il asteapta o munca usoara si ca fotoliul de primar inseamna, in primul rand, numeroase responsabilitati, insa liderul democrat se bazeaza pe faptul ca impreuna cu cetatenii din zona poate transforma Medgidia intr-un oras prosper, un oras european. Moinescu are convingerea ca, prin promovarea celor noua puncte din programul sau electoral, va reusi sa convinga electoratul de faptul ca, dupa data de 6 iunie, Medgidia are toate sansele sa fie administrata pana in anul 2008 de un primar democrat.

Noul primar democrat, Dumitru Moinescu, promite 1000 de locuri de munca anual

Crearea a cel putin o mie de locuri de munca anual prin atragerea de investitii interne si externe si recalificarea somerilor prin program de reconversie profesionala vor fi o prioritate in programul administrativ, a adaugat Dumitru Moinescu. Pe de alta parte, acesta a vorbit despre necesitatea crearii unui mediu economic sanatos prin promovarea unor parteneriate de tip public-privat. Candidatul democrat la fotoliul de primar a determinat toate aceste probleme cu care se confrunta localnicii din Medgidia cu multa vreme inainte de a se decide sa intre in batalia electorala pentru 6 iunie. "Nu ai nevoie decat de bun-simt sa realizezi ca rezolvarea problemei caldurii si a apei calde in toate zonele orasului sta in atragerea de investitii pentru reconditionarea sau inlocuirea tuturor centralelor termice", a mai spus Moinescu. Vicepresedintele PD Constanta si cel care a fost multa vreme ministru cu diverse portofolii a prezentat numeroase argumente care stau la baza promisiunilor facute in programul sau electoral.

Democratii cred in revigorarea municipiului Medgidia

Este vorba despre "crearea de locuinte sociale pentru familiile aflate in dificultate, prin amenajarea caminelor abandonate de IMUM si primarie; atragerea de fonduri pentru introducerea sistemului de canalizare si apa menajera in Valea Dacilor; ridicarea calitatii vietii in comunitatea de rromi prin programe Phare; crearea de programe cu finantare interna si internationala pentru integrarea sociala a copiilor saraci, a familiilor monoparentale, a somerilor si a celor care nu beneficiaza de nici un fel de asistenta din partea statului; asigurarea transparentei procedurilor de licitatie si stimularea firmelor cu sediul in Medgidia si, nu in ultimul rand, gestionarea corecta a banilor publici si asigurarea transparentei in cheltuirea acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii