Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment jenant pentru un senator al României Banias a ieşit din politică pe uşa din dos

ro

14 Mar, 2011 01:46 2621 Marime text
cap_9.jpgUnul dintre momentele cele mai jenante de la alegerile PDL de sâmbătă a fost ieşirea din scenă, la propriu şi la figurat, a lui Mircea Banias.

Modul în care democrat-liberalul Banias - preşedinte interimar al PDL Constanţa până sâmbătă - şi-a făcut ieşirea din scenă a fost unul total neelegant, atât în contextul prezenţei unui reprezentant al conducerii centrale a partidului, cât mai ales faţă de membrii PDL care au venit din diferite colţuri ale judeţului pentru a-l susţine.

Banias_plecare_Mircea_Banias_2.jpgImediat după ce s-au anunţat rezultatele primului tur al alegerilor şi a aflat că nu mai are nicio şansă la şefia PDL Constanţa, fiind descalificat de scorul slab - 222 de voturi faţă de 238 de voturi cât au obţinut fiecare dintre principalii săi contracandidaţi -, Mircea Banias s-a ridicat din prezidiu, a dat mâna doar cu secretarul general al PDL, Vasile Blaga, ignorându-şi complet contracandidaţii, cât şi pe restul colegilor, şi s-a grăbit spre ieşire. Spre ieşirea din dos. De altfel, Banias nu a fost pregătit să piardă, încă de la anunţarea oficială a candidaturii sale declarând că nu ia în calcul pierderea şefiei PDL Constanţa. Totul s-a petrecut în câteva secunde. Mircea Banias şi-a chemat soţia din sală, pe Ramona Banias, şi împreună cu aceasta s-a îndreptat spre ieşirea din spate a Casei de Cultură a Sindicatelor, fără să schimbe niciun cuvânt cu colegii care-i mai ieşeau în cale.

A scăpat

Senatorul PDL nu a dorit nici să răspundă la întrebările ziariştilor, afirmând că nu are nimic de comentat. „Gata, acum ai scăpat", i-a spus Ramona Banias, încercând să-şi liniştească soţul şi în acelaşi timp să-i transmită că nu a pierdut mare lucru. Cei doi s-au urcat repede în Loganul de la Parlament şi duşi au fost. Plecarea lui Banias pe uşa din spate a fost îndelung comentată de delegaţi, susţinători sau nu, care au declarat că nu s-au aşteptat la un astfel de gest din partea lui. Cei mai dezamăgiţi au fost, desigur, susţinătorii lui, cei 222 care i-au acordat votul pentru continuarea mandatului, şi care s-au simţit desconsideraţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 14 Mar, 2011 07:24 santajul nu poate avea cistig mereu. la revedere banias.