Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momentul bilantului pentru primarul Ion Dobre

ro

07 May, 2004 00:00 1548 Marime text

Aspectul orasului Navodari, schimbat de administratia locala

In ultimii ani, edilul localitatii a pus un accent deosebit pe rezolvarea tuturor doleantelor comunitatii * Programul de dezvoltare a orasului va continua si in perioada viitorului mandat al lui Ion Dobre. Inca din primele zile ale mandatului sau de primar al orasului Navodari, Ion Dobre a cautat sa identifice solutiile cele mai bune pentru a rezolva cat mai multe dintre problemele cu care se confrunta comunitatea. Inca din 1996, anul in care a fost investit in functia de primar, Ion Dobre a tinut cont de doleantele cetatenilor, chiar daca activitatea sa nu a fost ocolita de probleme. Cu toate acestea, edilul orasului a stabilit o serie de proiecte pe care a incercat sa le rezolve. In ultimii ani, edilul orasului Navodari s-a ocupat de dezvoltarea invatamantului si a culturii, de asigurarea asistentei medicale pentru localnici, dar si de realizarea cat mai multor programe tehnico-edilitare. Administratia locala a demarat lucrarile de constructie a Casei de Cultura din Navodari, obiectiv care, din lipsa fondurilor financiare, dar si datorita mai multor presiuni venite din partea reprezentantilor locali ai partidului de guvernamant, urmeaza a fi finalizat in mandatul urmator. "Din cauza faptului ca in acest oras majoritatea consilierilor locali sunt membri PSD, am intampinat mai multe probleme in a implementa sau a finaliza proiecte importante pentru populatie", a declarat Ion Dobre. In opinia acestuia, finalizarea lucrarilor la Casa de Cultura va duce automat la organizarea diferitelor activitati culturale intr-un lacas adecvat, mai ales pentru ca Primaria Navodari a alocat deja fonduri pentru dotarea cu costume populare a ansamblului folcloric recunoscut atat in tara, cat si peste hotare. Nici invatamantul nu a fost uitat de actuala administratie locala, fapt pentru care la nivelul tuturor scolilor si gradinitelor s-au realizat lucrari de intretinere, reabilitare sau modernizare, astfel incat au fost create conditiile optime pentru desfasurarea programului de invatamant. Un fapt deosebit de important pentru intreaga comunitate a fost participarea a 40 de elevi ai Liceului "Lazar Edeleanu" la schimburi culturale internationale, in cadrul actiunilor de pre-aderare a Romaniei in UE, actiune posibila doar prin initiativa proprie a primarului Ion Dobre. Tot in actualul mandat, primarul din Navodari a infiintat un Centru de permanenta, dotat cu masini de salvare si cabinete private care, in prezent, asigura serviciile medicale catre populatia orasului. Daca pana in anul 2000 cetatenii se confruntau cu o serie de probleme privind alimentarea cu apa potabila, la ora actuala acestea au fost rezolvate. Mai mult, reteaua de alimentare cu apa a fost extinsa si in zona stadionului, acolo unde au fost alocate terenuri in conformitate cu Legea 18/1991. Potrivit declaratiilor primarului Ion Dobre, si sistemul de canalizare a fost implementat in aceasta zona, urmand ca lucrarile sa fie finalizate in maxim trei saptamani.

Canalizare si gaze naturale pentru oras

Pentru mandatul urmator, primarul Dobre isi propune sa continue programul de dezvoltare a orasului, program ce corespunde atat necesitatilor localitatii, cat si ale populatiei. In conformitate cu necesitatile comunitatii se vor executa si finaliza retele de canalizare in mai multe zone si strazi ale orasului, precum: zona Ciocarliei, strazile Pescarusului, Primaverii, Plopilor, Macului, Linistii, Recoltei, Corbului, Nuferilor, Tractorului, dar si in Mamaia-Sat. "O lucrare care va incepe, cel mai probabil dupa alegeri, va fi cea a alimentarii cu gaze naturale, care va rezolva o alta problema a cetatenilor", a precizat Ion Dobre. Totodata, in perioada urmatoare se vor executa retele de alimentare cu energie electrica pentru zonele Mamaia-Sat si Tabara.

Biserica "Buna-Vestire" va fi sfintita duminica

In anul 1997, in centrul orasului a fost infiintata parohia "Buna-Vestire", acolo unde trei ani mai tarziu a demarat construirea bisericii cu acelasi hram. Potrivit declaratiilor preotului paroh Andrei Salomia, pentru ridicarea lacasului de cult a fost ales un loc cat mai central, astfel incat frumusetea bisericii sa dea un aspect deosebit orasului. Dupa aproape patru ani a sosit si momentul de sfintire a lacasului, aceasta urmand sa fie oficiata duminica de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie. "Sfintirea reprezinta cel mai important moment din viata bisericii si a orasului. Ridicarea lacasului a fost posibila numai prin stransa comuniune dintre credinciosi, administratia locala si reprezentantii bisericii", a conchis preotul Andrei Salomia. La eveniment vor fi prezente oficialitati ale judetului si orasului, precum si ministrul secretar de stat pentru culte, Laurentiu Tanase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii