Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemirschi „O prioritate a mea este Delta Dunarii"

ro

07 Apr, 2009 14:06 838 Marime text
Ministrul Mediului a făcut această declaraţie astăzi, la simpozionul „Conservarea Deltei Dunării prin intermediul politicii regionale şi de protecţie a mediului a Uniunii Europene", desfăşurat la Tulcea. 

„Delta Dunării este capitolul final al unui traseu al apei Dunării în Europa. S-a dovedit ştiinţific că există o deteriorare a calităţii şi cantităţii resurselor naturale şi a venit momentul să luăm măsuri de combatere a fenomenului'", a susţinut Nemirschi, în discursul  de la deschiderea simpozionului.

Printre măsurile expuse se regăsesc cele referitoare la creşterea suprafeţelor ariilor naturale, implementarea proiectelor Natura 2000, asigurarea managementului ariilor naturale protejate, respectiv dezvoltarea cercetării şi conştientizării populaţiei cu privire la necesitatea protejării acestei zone.

„Delta Dunării este una dintre priorităţile mele, pentru că este de o importanţă deosebită pentru România şi Europa. Dacă unii se bat acum pentru petrol, convingerea mea este că într-o scurtă perioadă aici va fi ca şi cum va curge petrol", a mai susţinut ministrul.

El a prezentat o situaţie referitoare la stadiul implementării cerinţelor Uniunii Europene în domeniul mediului, menţionând că în iunie aşteaptă vizita comisarului european pentru mediu.

Simpozionul este organizat de Grupul de lucru socialist comun Regi - Envi, lucrările fiind moderate de europarlamentarii români social-democraţi Daciana Sârbu şi Victor Boştinaru.

La finele evenimentului, Francine Cousteau va înmâna premiul pe care europarlamentarii români social-democraţi au decis, în decembrie 2008, să îl ofere anual celei mai active organizaţii în protejarea remarcabilei biodiversităţi a Deltei Dunării, pentru a susţine iniţiativele cu impact pozitiv legate de această zonă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii